Titel en promotie voor Regio’ 72

ZEIST- Kampioensduels verdienen over het algemeen geen schoonheidsprijs, maar de buslading met paarswit uitgedoste korfbalfans had afgelopen zaterdag in Zeist wel iets meer spektakel van hun ploeg verwacht. Regio’72 kon bij winst of gelijkspel de titel in klasse 2D de titel en bijbehorende promotie naar de 1e klasse binnenhalen, en de supporters waren er klaar voor. Het nog tegen degradatie vechtende RDZ liet zich echter niet zomaar opzij zetten. Resultaat: een krappe 13-15 zege voor de Vaassenaren.

Regio’72 begon gespannen en had onnodig veel balverlies. Aanvallen waren kort en zonder scherpe afronding. Verdedigend was er te vaak een noodgreep nodig waardoor RDZ middels vrije ballen en strafworpen in de race kon blijven. Bij rust was de strijd dan ook nog lang niet gestreden; 6-7.
De ploeg kwam vervolgens fris uit de kleedkamer, en al snel werd de voorsprong uitgebouwd naar 6-10. De bloemen werden gehaald en de champagne klaar gezet. Te voorbarig, RDZ bleek veerkrachtig en kwam terug op 10-11. Een spannende fase volgde waarbij Regio’ 72 steeds aan de goede kant van de score bleef. Pas een paar minuten voor tijd wist de ploeg het definitieve gat te slaan en met 13-15 was het kampioenschap een feit.  
Opvallend was het aandeel van routiniers Joyce de Boer en Gert van Essen. Bijzonder koelbloedig wisten zij gedurende de hele wedstrijd niet alleen menig vrije bal en strafworp te verzilveren, maar op de belangrijkste momenten sleepten ze hun ploeg er ook met een aantal velddoelpunten doorheen.
Een wedstrijd om snel te vergeten, een kampioensfeest om in de boeken bij te schrijven. Al in de bus op de terugweg barstte het feest los en dit werd na aankomst in Vaassen tot in de kleine uurtjes voortgezet. De club had dan ook een unicum te vieren, Regio’ 72 promoveert met deze overwinning naar de eerste klasse en is daarmee het komend seizoen de hoogst spelende ploeg in de regio Apeldoorn, Deventer, Vaassen.
Doelpunten Regio’ 72
Tim van Huffelen, 1
Willeke Kloezeman, 2
Joyce de Boer, 6
Gert van Essen, 6