Regio’72 biedt kranig verzet


KAMPEN – Een gevalletje David en Goliath was het tussen de Vaassense ploeg en koploper Dos Kampen. Regio gaf hier wel een lichte draai aan door middel van een flinke dosis strijdlust waardoor de wedstrijd in een prima resultaat doch verlies van 21-15 eindigde.

Voor dit duel begon Regio’ 72 in een andere opstelling dan normaal. Dat kwam niet zozeer door een tactische aanpassing jegens de tegenstander, maar vanwege de overstap van Karel Mol uit Senioren 1 naar Senioren 2 voor de rest van dit seizoen. Vandaar was een basisplek voor Hidde Scholten weggelegd. Ook de bekende ‘koppels’ waren flink door elkaar gehusseld. Iedereen weet immers de vaste combinatie van de heren Tim van Huffelen en Gert van Essen, of het damesduo Marije de Boer en Joyce de Boer. Ditmaal echter bestond het ene vak uit Hidde Scholten, Tim van Huffelen, Joyce de Boer en Rosanne Wassink en het andere vak uit Gert van Essen, Robin Zweekhorst, Marije de Boer en Willeke Kloezeman.
Aanvankelijk was het even wennen, veel ballen werden misgegooid waardoor er steeds korte aanvallen van Regio’ 72 kant waren. Dos Kampen had daarentegen lange, goed opgezette aanvallen en maakte dan ook de 1-0. Maar het was te zien dat de Vaassenaren zich niet zo makkelijk zouden overgeven en al vrij snel na het openingsdoelpunt kwam het eerste doelpunt van de gasten op het scoreboard te staan. Tot halverwege de eerste helft bleef Regio zich in het spoor van de tegenstander bijten. Wellicht kwam het omslagpunt toen de scheidsrechter een doorloper van Dos niet afkeurde terwijl Willeke Kloezeman hier wel heel duidelijk tussen stond met de handen omhoog, zelfs enkele Dos hooligans fluisterde over een cadeautje. Hoe het ook zij, hierdoor werd een permanent gat tussen de twee ploegen geslagen. De Kampenaren stonden inmiddels op een 7-5 voorsprong en via 8-6 scoorden zij vlak voor rust nog viermaal (dit leek op een déjà vu van de eerder gespeelde thuiswedstrijd) waardoor de wedstrijd in de rust op 12-6 bepaald werd.
De tweede helft ging beter af voor Regio’72. Ook al duurde het lang voordat de score hervat werd, de nieuwe vakken leken ingespeeld te raken en zorgden ervoor dat de achterstand niet verder uitgebouwd werd. Ondanks het onsportieve gedrag van de Dos Kampen supporters tijdens grote kansen zoals strafworpen wisten Gert van Essen en Joyce de Boer deze koelbloedig in de korf te gooien. Ook Hidde Scholten hield het vizier op scherp en wist tegenover zijn nóg langere tegenstander een salvo op-het-randje-schoten te lossen. Dos Kampen liet Regio’72 echter ook niet meer dichterbij komen want beide ploegen scoorden in de tweede helft 9 doelpunten. In de laatste 5 minuten bracht Rico Smit zijn meegereisde reserves Karin van Huffelen en Laurens Kozijn nog in voor Marije de Boer en Robin Zweekhorst. Dit had verder geen effect op de uitslag van 21-15 in het voordeel van DOS.
Ondanks de verloren strijd was iedereen bij Regio’72 positief over het verloop van de wedstrijd en het draaien van de nieuwe vakken. Er is dan ook zeker niet slecht gespeeld maar Dos Kampen was duidelijk een maatje te groot en staat dan ook niet voor niets bovenaan de ranglijst. Voor DOS is het kampioenschap overigens mogelijk nog eerder in zicht dan verwacht omdat Exakwa, dat in de onderste regionen van de poule meedraait, won van nummer 2,  ASVD. Omdat volgend weekend een speelvrij weekend is, speelt Regio over twee weken thuis tegen HKC uit Utrecht die één plek hoger staat. Gezien de papieren wordt dat dus een wedstrijd om te smullen!

Doelpunten Regio’72:
Joyce de Boer, 6
Gert van Essen, 3
Hidde Scholten, 1
Marije de Boer, 1
Robin Zweekhorst, 1
Rosanne Wassink, 1
Tim van Huffelen, 1
Willeke Kloezeman, 1