Teleurstellende pot voor Regio’72

VAASSEN – Het leek op basis van de eerste helft de goede kant op te gaan en gezien de stand in de poule waren de punten zeer welkom, maar na een snelle voorsprong verdween de scherpte plotsklaps en verloor Regio’72 met 6-7 van tegenstander HKC uit Utrecht.

De wedstrijd begon geweldig voor de thuisploeg. Er werden goede scoringskansen uitgelokt en de verdediging hield de boel goed op slot en zorgde ervoor dat HKC niet meer dan één kans per aanval kreeg. Dankzij deze inzet en teamwork genoot Regio’72 al gauw van een 4-0 voorsprong. In het laatste gedeelte van de eerste helft bleef HKC zich toch in het spoor van Regio’72 vastbijten en dat betaalde zich uit voor de tegenstander. De scherpte van de thuisploeg begon immers te verslappen en dus kon HKC er een paar doelpunten bijschrijven. De ruststand was een magere 5-3 in het voordeel van de Vaassenaren.
De tweede helft werd er onder de warme zon niet beter op, sterker nog, er werd aan beide kanten in aanvallend opzicht steeds minder goed gespeeld. Het duurde een eeuwigheid voordat de score hervat werd door HKC. Bij 6-5 werd Laurens Kozijn voor Gert van Essen in de ploeg gebracht. Coach Smit trachtte hiermee meer gevaar in de aanval creëren. De kansen waren er genoeg, zowel voor de basisspelers als de invaller, maar de scherpte was ver te zoeken en uiteindelijk kreeg HKC er aan de andere kant dan toch nog één in waardoor de 6-6 op het bord stond.
Joshua Tahapary viel even later ook in en Robin Zweekhorst werd hiervoor naar de kant gehaald. De laatste 5 minuten speeltijd waren inmiddels ingegaan. Beide ploegen konden echter geen doelpunt forceren waardoor de spanning bleef groeien. Deze spanning werd omgezet in verontwaardiging door spelers en publiek toen Joyce De Boer in de laatste minuut een overduidelijke strafworp niet toegewezen kreeg tijdens het nemen van een korte kans waarbij zij van achteren op de arm getikt werd. Terwijl hier nog luidruchtig om geklaagd werd kreeg HKC een dubieuze vrije bal aan de andere kant. Het bleek de volgende en laatste tegenslag voor Regio’72 te zijn: de vrije bal werd verzilverd en direct daarna werd het eindsignaal gegeven waardoor de wedstrijd met een anticlimax in de laatste minuut eindigde in 6-7.
Zaterdag 8 mei aanstaande vindt de volgende wedstrijd plaats. Regio’72 speelt dan uit tegen ASVD die tweede op de ranglijst staat. In de thuiswedstrijd tegen deze eerstvolgende tegenstander werd met 11-17 verloren, maar wie weet kunnen de Vaassense senioren daar over twee weken voor een verrassing zorgen.