Regio’72 vergeet te stunten

DRONTEN – De korfballers van Regio’72 traden afgelopen zaterdag aan tegen ASVD / KWOOT uit Dronten. Gehoopt werd op een stuntje tegen de Drontenaren die als tweede op de ranglijst staan. Zo zouden de Vaassenaren wat verder van de onderste regionen vandaan komen en zo een belangrijke stap richting klassebehoud kunnen zetten.

Het begin van de wedstrijd was moeizaam, beide ploegen scoorden niet. Bij ASVD / KWOOT kwam dat door gebrek aan scherpte in het schot, bij Regio’72 kwam dat vooral door slechte passing. De Vaassense ploeg leek moeite te hebben met de verdedigende druk van ASVD / KWOOT en wist dit niet in doorbraken om te zetten. Zo kwam ASVD / KWOOT in het spel en begonnen ze te scoren. Bij een 4-1 achterstand kreeg Regio’72 meer grip op hun aanvalsspel en konden via een paar goede combinaties enkele doelpunten worden bijgeschreven. Toch werd het rust met een stand van 8-4.

In de tweede helft kwam Regio’72 nog een paar keer dichtbij. Ze hadden zelfs langszij kunnen komen als niet twee goals van Joyce de Boer om verschillende redenen werden afgekeurd. Of dit nu terechte beslissingen waren of niet, Regio’72 had voor een stunt kunnen zorgen als het meer velddoelpunten had gescoord. De Vaassense hoofdmacht vergat de juiste mensen uit te spelen, zelfs toen spitsen Annemarije Kerkdijk en Jan Tijs Heideveld werden ingebracht. Zo verloor het de wedstrijd met 13-8. Als Regio’72 volgende week vanaf het begin scherp is kunnen uit tegen ODIK zeker punten gepakt worden.

Doelpunten Regio’72:
Marije de Boer, 2
Robin Zweekhorst, 2
Joyce de Boer, 1
Willeke Kloezeman, 1
Gert van Essen, 1
Tim van Huffelen, 1