Regio’72 op koers voor kampioenschap

VAASSEN – Het verschil in stand op de ranglijst was duidelijk zichtbaar, afgelopen zaterdag. Regio’72 speelde tegen hekkensluiter Lintjo uit Oldeberkoop. De eerste doelpunten aan Vaassense kant vielen al binnen een paar minuten. Dat de ploeg geen echte monsterscore kon boeken was te wijten aan de onzorgvuldige afronding van de vele opgelegde kansen.

Regio’ 72 was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Binnen een mum van tijd stond er een 6-2 voorsprong op het scorebord. Het enthousiaste publiek hoopte op meer maar de ploeg liet de teugels halverwege de eerste helft al wat vieren en bij rust was het 9-2. De tweede helft gaf hetzelfde beeld. De Vaassenaren korfbalden relaxed en de wedstrijd kabbelde voort. Met nog een kwartier te spelen zette coach Marcel Teunissen alle reservespelers in, wat vooral voor Bram Nitert goed uitpakte. Hij wist in deze periode nog maar liefst drie keer tot scoren te komen! Eindstand 19-7.

Met alweer een ruime zege begint het er op te lijken dat de wedstrijden tegen Hellas uit Nunspeet inderdaad de belangrijkste van dit seizoen worden. De eerste confrontatie staat gepland voor 12 januari 2008. Voor die tijd zal Regio’ 72 nog af moeten rekenen met Marknesse en Rood Wit.