Belangrijke punten ontglippen Regio’72

BARNEVELD – Het gaat Regio’72 niet voor de wind. De wedstrijd tegen ODIK moest gewonnen worden om handhaving veilig te stellen. ODIK kon de punten echter ook goed gebruiken, aangezien zij met twee punten achterstand op de Vaassenaren op de zevende plaats stond. Er was slechts een fractie van de 70 minuten speeltijd nodig om te zien welk team er alles voor over had om de winst binnen te slepen. Dat team was ODIK, dat na een 15-11 overwinning nu samen met Regio’72 de 6e plaats bezet.

Het was te zien dat Regio’72 momenteel een mindere periode doormaakt. Het gebrek aan motivatie en/of doorzettingsvermogen stak bij sommige spelers al snel de kop op. Wellicht werd dit ook een beetje veroorzaakt doordat het lijkt alsof de kansen er maar niet in willen gaan. Waar ODIK vrij makkelijk de score opende had Regio’72 nogal moeite om haar eerste goal te verzilveren. Hierdoor kwam ODIK op een comfortabele 4-0 voorsprong. Toch verzuimde de tegenstander dit verder uit te bouwen en eigenlijk gaf zij Regio’72 zelfs een klein zetje in de goede richting door twee strafworpen te veroorzaken. De paarshemden maakten hier dankbaar gebruik van en kwamen zo een beetje terug in de wedstrijd. Er bleef wel steeds een gat van drie à vier doelpunten tussen de twee ploegen en bij rust was het dan ook 7-4 in het voordeel van ODIK.
In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet echt. Telkens wanneer Regio’72 het gat naar twee doelpunten leek te dichten, scoorde de uitploeg op tijd waardoor het verschil afwisselend op drie of vier doelpunten bleef. Een opleving aan Vaassense zijde zat er ook niet in. Alle reservespelers mochten wel gaan warmlopen voor het geval dat één van hen nog nodig was. Uit deze reservegroep van vier personen werd Jan Tijs Heideveld in de laatste minuten nog op de plek van Gert van Essen ingebracht. De wissel veroorzaakte nog een derde strafworp voor Regio’72 die er net als zijn voorgangers ook ingelegd werd. Dit mocht echter niet meer baten, want ODIK kreeg nog wel een kleine opleving in het slot van de wedstrijd en kon er zo nog een paar goals bijschrijven waardoor de – voor Regio’72 – dramatische wedstrijd eindigde in 15-11.
Door dit kostbare verlies zal de hoofdmacht echt moeten knokken om haar plekje in de 1e klasse te behouden. De laatste tegenstanders zullen achtereenvolgens Victum en Exakwa zijn. Deze duels kunnen beide gewonnen worden door Regio’72, maar dan zal er wel een schepje bovenop moeten.
 
Doelpunten Regio’72
Gert van Essen, 2
Joyce de Boer, 2
Rosanne Wassink, 2
Tim van Huffelen, 2
Marije de Boer, 1
Robin Zweekhorst, 1
Willeke Kloezeman, 1