Gebrek aan scherpte nekt Regio’72

VAASSEN – Onder begeleiding van interimcoach Marcel Teunissen begon Regio’72 aan haar één na laatste wedstrijd van het seizoen. Enkel vandaag en volgende week kunnen nog punten gehaald worden en die zijn dan ook hard nodig. Ondanks de goede inzet van Regio’72-zijde ontbrak het aan scherpte en werd er verloren met 20-11.

Opmerkelijk waren de comebacks van Karel Mol en Karin Van Huffelen die beide in de basis begonnen. Deze verandering bracht een andere verandering met zich mee; de vakken waren weer hetzelfde als vorig seizoen toen Marcel Teunissen nog hoofdcoach was. Het was te zien dat deze samenstelling van vakken de basisspelers beviel, het spel van Regio’72 bevatte dat extra stukje flair zoals dat eerder ook altijd het geval was.

Victum scoorde echter als eerste een doelpunt. Zoals verwacht stond er een sterke tegenstander tegenover de Vaassenaren. Qua opzet van de aanvallen had Regio´72 niet veel moeite, maar de lengte van de aanvallen liet te wensen over. Het was veelal één kans per aanval gevolgd door een onderschepping van Victum. Hierdoor had de verdediging natuurlijk veel moeite om de boel op slot te houden. Desondanks het vaak kortdurende balbezit stond de verdediging van Regio´72 vrij goed haar mannetje. Bij rust was de score weliswaar 6-10 in het voordeel van de bezoekers, maar het was duidelijk dat er nog van alles kon gebeuren in de tweede helft.

Waar het in de eerste helft nog redelijk gelijk op ging, daar gaf de wedstrijd in de tweede helft een ander beeld. Victum was scherper het veld opgestuurd want het leek alsof de goals gemakkelijker vielen voor de ploeg uit Houten. Regio’72 daarentegen, met meer dan genoeg kansen om de race gaande te houden, wist de korf niet zo goed als haar tegenstander te vinden. Ook Marcel Teunissen was dit niet ontgaan en hij trachtte met een drietal reserves, te weten Hidde Scholten, Rosanne Wassink en Annemarije Kerkdijk, de score weer op te voeren en de aanvallen langer te laten duren. De verdediging begon echter ook steekjes te laten vallen en liet een aantal makkelijke doelpunten door. Ruim voor tijd was er dan ook het besef dat een nederlaag niet te vermijden was. Victum speelde de wedstrijd prima uit en de score werd op 20-11 beslist.

Mocht Regio’72 volgende week winnen dan zal er hoogstwaarschijnlijk een driekamp plaatsvinden tussen ODIK, Exakwa en Regio’72. De verliezer daarvan zal in een degradatieduel voor klassebehoud moeten vechten. Indien Regio’72 komende week verliest dan is zij meteen veroordeeld tot het degradatieduel. De tegenstander zal Exakwa zijn en hiervoor moet Regio’72 afreizen naar Lelystad. Hopelijk vindt ons vlaggenschip de inzet en scherpte om deze laatste reguliere competitiewedstrijd winnend af te sluiten.

Doelpunten Regio’72:
Joyce de Boer, 3
Gert Van Essen, 2
Tim van Huffelen, 2
Willeke Kloezeman, 2
Annemarije Kerkdijk, 1
Karel Mol, 1