Prima seizoensstart Regio’72

VAASSEN Regio’ 72 deed afgelopen zaterdag goede zaken. Op sportpark Oosterhof werd het seizoen geopend tegen Oranje Zwart uit Zwolle. De Vaassense korfballers waren duidelijk de betere partij en wonnen vrij eenvoudig met 11-9.

Hoofdtrainer Jasper Keizer startte de wedstrijd met Laurens Kozijn in de basis voor de geblesseerde Karel Mol. De hierbij horende aanpassing in de vakopstelling zorgde in de beginfase even voor wat aanloopproblemen, maar het eerste doelpunt was voor Regio ’72 en al snel werd duidelijk dat de Vaassenaren het betere van het spel hadden. Via 3-1 en 5 -2 stond er bij rust een comfortabele 7-4 op het scorebord.
Direct na rust werd het verschil echt goed zichtbaar. Alhoewel beide ploegen sterk verdedigden lukte het Regio’ 72 toch gas te geven en uit te lopen naar een 9-5 voorsprong. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld en alhoewel Oranje Zwart in de laatste minuten nog wat dichterbij kroop, kwam de overwinning voor de Vaassenaren niet in gevaar. Eindstand 11-9. 
Opvallend detail is het aantal doelpunten bij de dames. Willeke Kloezeman en Rosanne Wassink speelden beiden een prima wedstrijd. Zij zorgden voor veel aanvallend gevaar en scoorden er met ondersteuning van hun vakgenoten lustig op los!
Doelpunten Regio’ 72
Willeke Kloezeman, 4
Rosanne Wassink, 3
Tim van Huffelen, 2
Hidde Scholten, 2