Regio’72 vecht zich terug

VAASSEN Aanvankelijk leek Regio ´72 het slechte resultaat van vorige week nog niet verwerkt te hebben. De eerste helft werd de Vaassense ploeg door koploper Juventa op een grote achterstand gezet. Na de pauze gooide Regio ´72 de schroom van zich af en knokte zich terug naar een 10-10 eindstand.

Regio ´72 wist vooraf dat het in Hardenberg bij koploper Juventa een zware middag kon verwachten. Na de verrassende nederlaag van een week eerder was het hoognodig om het spelpeil te verbeteren. De wedstrijd startte tot een 2-2 tussenstand gelijkwaardig, maar vervolgens kon Juventa het heft in handen nemen. Regio ´72 speelde met weinig overtuiging wat resulteerde in een 9-3 ruststand.

Regio ´72 besefte dat de tweede helft met een betere drive gespeeld moest worden om nog iets van de wedstrijd te maken. Dit lukte uitstekend. Robin Zweekhorst en Laurens Kozijn schoten allebei tweemaal van verre afstand raak, waardoor de Vaassenaren weer volledig terug in de wedstrijd waren. Omdat Juventa ver terugzakte en Regio ´72 met steeds meer vertrouwen ging spelen, werd met nog een paar minuten te gaan een 10-10 tussenstand bereikt. Sein voor coach Jasper Keizer om Ricardo Hulleman in te brengen. In de slotfase kreeg Regio ´72 nog enkele kansen om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen, maar de 10-10 bleef de eindstand.

Na de zeer ruime achterstand bij rust, was volgens de statistici de kans op een punt voor de Vaassense ploeg klein. Het spel in de tweede helft van het Vaassense collectief geeft echter vertrouwen voor het vervolg van de competitie.