Regio’72 doelpuntrijk

VAASSEN – Het weer viel niet tegen op het sportpark Oosterhof, en de wedstrijd van Regio’72 ook niet. Er werd overtuigend gewonnen met 17-9 van tegenstander Ermelo. Door verlies aan de kant van Hellas’63 en Juventa is het puntenverschil minder geworden en staat Regio’72 samen met Juventa op de 2e plaats, 1 punt achter SSS.

Regio’72 begon net als de laatste thuiswedstrijd tegen Arena scherp en kwam al gauw op een 4-0 voorsprong. Door een paar onnodige fouten in de verdediging kon Ermelo de schade nog beperken waardoor het op een gegeven moment 7-4 stond, nog wel in het voordeel van Regio’72. Dichterbij kwam Ermelo echter ook niet meer. De spelers van Regio’72 zaten namelijk goed in hun vel en wisten de score voldoende op gang te houden. Met een stand van 10-4 kwam er een einde aan de eerste helft.

Ondanks het verschil in doelpunten wist Regio’72 dat het in de tweede helft niet moest verslappen. Er zijn eerder al belangrijke punten verspild dus dat ging vandaag zeker niet weer gebeuren. Zo gezegd, zo gedaan. Regio’72 startte de tweede helft op dezelfde manier als de eerste helft en wist via 13-5 vrij vlot uit te lopen naar een 15-6 voorsprong, de wedstrijd was gespeeld. Deze score leek voldoende voor de Vaassenaren, want in het laatste kwartier zakte de scherpte in het afmaken van de kansen toch weer weg. Coach Jasper Keizer trachtte nog voor een opleving te zorgen door Ricardo Hulleman in te brengen voor Tim van Huffelen en Romana Koetsier voor Marije de Boer. Dit lukte redelijk en Regio’72 maakte nog 2 doelpunten. Maar de laatste 2 doelpunten waren voor Ermelo en dus eindigde de wedstrijd in een 17-9 overwinning voor de thuisploeg.

Volgende week speelt Regio’72 uit in Nunspeet tegen een bekende, Hellas’63. Het zullen twee belangrijke punten worden, enerzijds om deze concurrent achter zich te laten, anderzijds om de aansluiting met SSS en Juventa te behouden. Als Regio’72 haar scherpte weet vast te houden gaat Hellas’63 een lastige wedstrijd tegemoet.