Regio’72 verovert koppositie

WAGENINGEN Op bezoek bij koploper SSS in Wageningen heeft Regio ’72 goede zaken gedaan. Door een 11-13 zege maakten de Vaassenaren de achterstand in de ranglijst goed, waardoor Regio ’72 en SSS nu samen aan kop gaan in de tweede klasse D.

 

De beginfase van de wedstrijd was voor SSS. De ploeg uit Wageningen opende in de eerste  aanval de score en liep uit naar een 7-4 tussenstand. In de laatste periode voor de rust rechtte Regio ’72 de rug en knokte zich langszij resulterend in een 7-7 stand bij de pauze. Opvallend was dat beide ploegen veel treffers maakten uit de veelvuldig gegeven vrije ballen en strafworpen.

Na de pauze liep Regio ’72 snel uit naar 7-9, maar toch bleef SSS via een 9-9 tussenstand in het spoor. Vervolgens wist Regio ’72 opnieuw een gaatje te slaan naar 9-11 om deze niet meer uit handen te geven. In de slotfase bij een 11-13 stand maakten de Vaassenaren goed gebruik van het lengteoverwicht en hielden langdurig balbezit. Hierdoor werd de overwinning veiliggesteld.
 
Na de helft van de competitie delen Regio ’72 en SSS de koppositie met een kleine voorsprong op de overige ploegen. De veldcompetitie wordt in april hervat. Op 13 november start voor Regio ’72 de zaalcompetitie, hierin kan Regio ’72 in een klasse hoger laten zien wat het waard is.
 

Doelpunten Regio’72

Tim van Huffelen, 7
Robin Zweekhorst, 4
Hidde Scholten, 1
Rosanne Wassink, 1