Wederom ruime zege Regio’72

MARKNESSE – Het begint wat eentonig te worden, maar ook deze week kenden de korfballers van Regio’72 weinig problemen met hun opponent. In en tegen Marknesse was de wedstrijd na een kwartier spelen al beslist en was het slechts de vraag op welk aantal doelpunten de teller stil zou staan.

Gewaarschuwd door de moeizame overwinning die concurrent Hellas een aantal weken geleden op de Flevolandse ploeg boekte, begon Regio’72 scherp aan de wedstrijd. Het eerste doelpunt viel binnen een paar seconden weliswaar aan de zijde van Marknesse, maar daarna bleek Regio’72 al gauw het beste van het spel te hebben. Aanvallen werden rustig opgebouwd en de juiste mensen werden in stelling gebracht. Resultaat was een ruime 2-8 voorsprong bij rust.

Het eerste kwartier na rust zette dit wedstrijdbeeld zich voort. Regio’72 scoorde naar hartelust en een aantal fraaie doelpunten volgden. In de slotfase van de wedstrijd lieten de Vaassenaren de teugels wat vieren en kreeg de ploeg nog een aantal tegentreffers. De aanvallen werden wat gehaast en slordig, waardoor er ook deze week weer geen echte monsterzege geboekt werd. De 19-7 eindstand is echter wel een prima resultaat en de ploeg gaat zich nu voorbereiden op de confrontatie met het altijd lastige Rood Wit uit Wezep. Deze wedstrijd vind pas in het nieuwe jaar plaats en is een goede voorbereiding op het treffen met medekoploper Hellas.

Doelpunten:
Gert van Essen, 4
Willeke Kloezeman, 4
Karel Mol, 4
Robin Zweekhorst, 3
Tim van Huffelen, 2
Marije de Boer, 1
Ilse Heideveld, 1