Afscheid Wassink resulteert in klinkende zegen voor Regio’72

VAASSEN- Na enkele wedstrijden punten gemorst te hebben was het tijd om de draad weer op te pakken voor Regio ’72. Op het programma stond Zwaluwen uit Zevenaar, de enige ploeg die nog geen punt heeft gepakt deze competitie. Het moest dus een makkelijke overwinning worden voor de Vaassenaren en dat werd het ook. Belangrijker was het afscheid van Rosanne Wassink, die de eigen jeugd doorlopen heeft en daarna enkele seizoenen in het eerste gespeeld heeft.

Regio’72 begon de wedstrijd tegen de Zwaluwen erg sterk, Robin Zweekhorst opende al snel de score. Het team uit Zevenaar kwam nog terug naar 2-1, maar toen Hidde Scholten de 3-1 scoorde vanaf de strafworpstip was de wedstrijd al gestreden. De Vaassenaren liep uit naar een voorsprong van 7-1. De wedstrijd werd gedomineerd door Regio’72 en met een ruststand van 10-2 was het team verzekerd van een overwinning.

De tweede helft werd niet meer dan een formaliteit voor Regio’72 ze speelde gecontroleerd de wedstrijd uit. Rosanne Wassink kreeg een paar minuten voor tijd nog een publiekswissel voor haar korfbalcarrière bij de Vaassense korfbalclub. Zij kwam al vanaf de jeugd uit voor Regio’72 waarbij ze uiteindelijk in het eerste kwam te spelen. Dit seizoen heeft ze geprobeerd de korfbal te combineren met een studie in Groningen, helaas bleek dit moeilijk vol te houden en besloot ze te stoppen.

Voor de wedstrijdscore maakte de wissel van Wassink weinig uit, de eindstand van Regio’72-Zwaluwen werd beklonken op 18-7. De eerste helft van het veldseizoen werd op deze wijze positief afgesloten. Regio’72 staat nu tweede op de ranglijst met een gelijk aantal punten maar een minder doelsaldo als de koploper AW-DTV. Het team moet zich nu gaan focussen op de komende zaalcompetitie, waar ze zich moeten manifesteren in de eerste klasse.