Andere naam op de beker!


7 enthousiaste darters stonden vrijdag klaar om de strijd aan te gaan. Vanwege het lage aantal besloot de organisatie iets uit te proberen. In plaats van het normale ‘regel een wedstrijd met je tegenstander en zoek een teller’ was er nu een strak schema opgezet. Er werden steeds 2 x 2 partijen gegooid met van tevoren een teller aan elke wedstrijd gekoppeld. Vervolgens was er een pauze en daarna ging men weer 2 x 2 wedstrijden gooien. Dat ging op die manier nog 3 keer door en zowel vooraf als achteraf waren de mededarters hier erg positief over, een geslaagd probeersel dus.

Net als vorige maand gingen de punten in de voorrondewedstrijden over en weer. Iedereen kon van iedereen winnen en de vechtlust leek iets meer aangewakkerd door het gezamenlijke gooien en pauze houden. Na de 18 voorrondewedstrijden konden er nog 5 van de 7 aanwezigen in de halve finale komen. Voor Marijke (8 punten), Robin (7 punten) en Harry (6 punten) was dit al zeker. Gerrit en Laurens deelden echter de 4e plaats met 5 punten dus moest er een shoot-out gehouden worden. De shoot-out bracht al snel een beslissing. Gerrit gooide met 3×3 pijlen het dubbele dat Laurens gooide en ging terecht door naar de halve finale.

De halve finales waren allebei na 2 legs afgelopen. Robin versloeg Gerrit met 2-0, ook al had Gerrit genoeg kans om 1-1 te maken, het gaat erom wie als eerste uitgooit en daar was Robin tweemaal fortuinlijk mee. Marijke won ook met 2-0. Harry had net als Gerrit kansen op 1-1 maar verzuimde ook in het dubbel uitgooien. De nummers 1 en 2 van de eindstand uit de voorrondes gingen dus door naar de finale en dit was gezien de hele avond ook dik verdiend.

Zeker was dat de beker aan Harry’s neus voorbij zou gaan. Maar wiens naam gaat er dan op de beker gegraveerd worden en wie gaat er als eerste in achtervolging van de drievoudig winnaar? Spannend was het zeker en dat was te zien aan de 3-2 uitslag. Zowel Robin als Marijke gooiden met opperste concentratie en iedereen keek mee met deze oogstrelende finale. Voor elke leg werd gevochten en het was duidelijk dat ze niet voor elkaar wilden onderdoen. De beslissing viel dan ook pas in de 5e en allerlaatste leg in het voordeel van Robin. Op zulke momenten is het jammer dat er geen twee winnaars kunnen zijn, want beiden verdienden deze avond op hun naam. Robin gooide echter één keer vaker dubbel uit en dat is wat telt om je naam op de beker te krijgen.

Robin is er dus als eerste in geslaagd om Harry van zijn troon te stoten (met een beetje hulp van Marijke in de halve finale uiteraard!), maar hij zal vast niet ontmoedigd worden van één verloren avond. Bovendien azen de andere darters ook nog naar zo’n felbegeerde plek op de beker! Benieuwd wie er volgende maand het sterkst is? Geef je op voor deze gezellige maar toch ook competitieve avond via darten@regio72.nl.

KLIK HIER VOOR DE FOTO’S