ASVD A2 – Regio’72 A2

Datum: 21-05-2014

Auteur: Jorn Ganzevles

Na twee weken stress en doorzetten was het eindelijk zover. De examens voor de toppers zaten er op. Ontspanning, dat is waar ze aan toe waren. Dat kwam goed uit. De inhaalwedstrijd tegen ASVD A2 stond op het programma. Met volle moed, en volle auto’s vertrokken we richting ASVD om een lekkere pot korfbal te spelen. Wel was er in een auto een probleem met de gordels, en deuren die raar opengaan. Zoals hierboven te lezen valt was er weinig ontspanning voor de A2. Weinig trainen, en strijden voor de laatste loodjes op school. Of dit te zien was aan het spel? Wat mij betreft niet. De A2 zorgde voor een goede wedstrijd, waarbij het er nét niet in zat.

Eenmaal aangekomen bij ASVD was het tijd om ons te gaan omkleden, maar de herenkleedkamer was nog niet zo makkelijk gevonden. Misschien maar goed om binnenstormende dames te weren. Omgekleed verscheen de A2 op het veld. Ons doel was om te winnen, en niet naar huis te gaan zonder punten.
Het begin van de wedstrijd verliep niet zo snel. Het duurde een tijdje voordat er doelpunten gingen vallen. Mike was nummer 1, en wel met een schot. Hierna heb ik met m’n warhoofd de 1-1 doorgelaten. Wisselen, en het standaard beginnende verdedigingsvak mocht gaan knallen. Dat deed ik dan weer wel. 1-2 was de stand door een schot. Aan de andere kant werd er niet goed geschakeld(uiteraard weet Paul hier alles van, zolang je het maar voelt) en liet Tessa er eentje door. Tijd om te wisselen. Dat het aanvalsvak weer mocht aanvallen, werd duidelijk! Tessa scoorde met een strafworp, en 2-3 stond op het scorebord. Mike vond dit niet genoeg, en knalde er nog een schot in. Helaas wist ASVD ook de korf te vinden, en was de ruststand 3-4. Na een peptalk in de rust, en een wisseling van de Leerkessen in het veld konden we weer gaan beginnen. Dagmar heeft goed geluisterd, en knalde er een mooi schotje in! Oeps, toch nog iets pijnlijks mededelen.. Wisselen en er twee doorlaten.. Jorn ga je schamen! Daarna zat bij onze topscoorder de bril niet helemaal goed, en ook hij kreeg er een om de oren. De vervangster van Pascalle, Deborah, vond het goed geweest en knalde er eentje in. 6-6 was de stand door deze prachtig uitgevoerde korte kans. Wegtrekken onder de paal, dat is wat de A2 als opdracht meekreeg. Ook spelers uit de B1 begrijpen dit, en doen hier zo te zien vrolijk in mee! Daarna kwam de, in onze ogen, onterechte strafworp. Paul gleed uit, en nam daardoor zijn tegenstander mee. Tja, en in die slotperiode van de wedstrijd was ASVD er ook op gebrand om te winnen. 7-6 was de eindstand. Weer nét niet gelukt! Helaas Inez, toch 3 keer verliezen in één week….

Voor de afhakers onder ons stond er nog een leuke, kleine verrassing te wachten. De A2 zou de A2 niet zijn als zij voor een klein cadeautje hadden gezorgd. Voor Suraya, Dagmar en Tessa alle drie een doosje merci. Wij willen ze stuk voor stuk bedanken. We waren niet alleen maar een team, maar daar buiten om ook een grote groep hechte vrienden. Bedankt voor jullie bijdrage en inzet in de A2!