ASVD/KWOOT wint overtuigend van Regio ‘72

Regio ‘72 heeft zaterdag haar tweede competitieduel verloren. ASVD/KWOOT uit Dronten was duidelijk te sterk en won overtuigend met 11-19 van het thuisspelende Regio ’72.

In het begin van het duel leek Regio ‘ 72 nog wel kansrijk te kunnen zijn. Willeke Kloezeman, die de afwezige Rosanne Wassink verving zette de Vaassense ploeg in de eerste minuut gelijk op voorsprong, naar later bleek was dit echter de enige keer. ASVD stelde meteen orde op zaken en overklaste de Vaassense ploeg eigenlijk op alle fronten. Het tempo was hoger, de scherpte was beter, en ook in de afronding bleken de bezoekers uit Dronten duidelijk de betere ploeg. Een voorsprong werd snel uitgebouwd naar een 4-11 ruststand.

Na de rust probeerde Regio ’72 de draad toch weer op te pakken en probeerde de ploeg met frisse moed terug in de wedstrijd te komen. Dit lukte redelijk, de Vaasenaren kwamen een beetje terug in de wedstrijd en wisten na een kwartier in de tweede helft de achterstand tot op vijf punten te beperken (10-15). De hoop op een spannende eindfase vervloog daarna echter snel. ASVD pakte de draad weer op en liet via een sterke eindfase zien dat er voor Regio ‘72 zaterdag geen punten te verdienen waren. De Vaassenaren konden geen potten meer breken en moesten toezien dat ASVD, via een duidelijke 11-19 eindscore, de verdiende punten mee naar huis nam.

Volgende week speelt Regio ‘72 tegen NKC ’51 in Nijverdal. De ploeg zal dan uit een ander vaatje moeten tappen, wil het de eerste punten in de competitie verdienen. Mogelijkheden heeft het daarvoor zeker, de ploeg heeft de afgelopen jaren laten zien over voldoende kwaliteit en veerkracht te beschikken om het iedere tegenstander in de eerste klasse moeilijk te maken. Hopelijk laat het volgende week zien, dat die kwaliteiten er nog steeds zijn, en keert het vertrouwen terug in de formatie.