Bart houdt de spanning erin

Sinds de eerste dartavond van 2012 is Bart een vaste maandelijkse darter geworden. Het heeft hem slechts vier avonden gekost om tot de top van de Regio-darters door te dringen. Zo is hij in razend tempo de Hall Of Fame ingeklommen en bezet hij daar nu al een vijfde plek. Deze avond werd dik verdiend door Bart gewonnen en dus staat er nu naast Harry en Robin een derde naam op de beker voor het seizoen 2011-2012!

Met het aantal van 11 deelnemers werden er 28 voorrondewedstrijden gegooid. Het niveau lag vrij dicht bij elkaar en er werden over en weer punten gepakt. Er gingen ook opvallend veel wedstrijdjes verloren op een onverwachte manier. Zo werd door een enkeling de eerste leg makkelijk gewonnen, maar zat dezelfde persoon vervolgens de tweede leg ontzettend te dweilen. Of een darter die ruim 200 punten voorstaat (en dat is aardig wat op een leg van 501 punten) maar alsnog verliest omdat het uitgooien niet wil lukken. Of een darter die nog 177 punten over heeft en besluit een 180-er te gooien (ook niet erg handig!). Wellicht is dat nou juist ook het aantrekkelijke van sport, je kan nooit met zekerheid voorspellen wat er gaat gebeuren en je kan iedere keer weer voor een verrassing te komen staan.

De eindstand na de voorrondes was ook verrassend. Matthijs wist geen punt te pakken en eindigde laatste, de één na laatste plek werd echter opgevuld door 5 man! Erich, Gijs, Laurens, Ricardo en Thomas hadden allemaal 4 punten bemachtigd en deelden hiermee de 6e plek. Ton had net 1 puntje meer en bezette de 5e plek. De vier toppers van de voorrondes waren Harry, Marijke en Robin met 8 punten en Bart met 7 punten.

Matthijs bood wederom graag aan om te loten wie tegen wie zou spelen in de halve finale. Het was het leukst geweest als de ene halve finale Robin tegen Marijke en de andere halve finale Harry tegen Bart was geweest, omdat deze darters elkaar nog niet ontmoet hadden in de voorrondes. Het loten kan echter niet beïnvloed worden en de halve finales werden Marijke tegen Bart en Harry tegen Robin. In de voorrondes waren Marijke en Bart elkaar al tegengekomen, deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Maar in de halve finale was Bart een stuk scherper en won hij vrij snel met 2-0. Concurrenten Harry en Robin hadden ook al tegen elkaar gespeeld in de voorrondes, toen was er winst voor Harry. Deze halve finale bleek echter iets lastiger. Zowel Harry als Robin wonnen beide 1 leg, dus er moest een 3e leg aan te pas komen om de winnaar te beslissen. Net als in de voorrondes werd dit Harry, dus het was al zeker dat Robin vanavond op 3 gewonnen avonden bleef staan en dat Harry voor zijn 5e avond zou kunnen gaan, wat zou betekenen dat hij hoe dan ook de titel darter van het jaar op zijn naam zou kunnen zetten.

Helaas voor Harry werd dit droomscenario vrij snel aan diggelen gegooid. Bart gooide ijzersterk in de finale en Harry had hier totaal geen antwoord op. Daarom won Bart op het oog gemakkelijk met 3-0 van Harry. Hiervoor krijgt hij een eervolle vermelding op de beker!

Volgende maand zal de ontknoping van het seizoen plaatsvinden. Harry staat 4 keer op de beker, Robin 3 keer en Bart 1 keer. De laatste avond zal beslissen of Harry zich alleen darter van het jaar kan noemen of, indien Robin die avond wint, de eer samen met Robin moet delen. Voor deze spannende avond kan er nu alweer opgegeven worden! Deze avond vangt aan op vrijdag 4 mei om 20:30 (half uur later in verband met de herdenking om 20:00), om je aan te melden stuur je een mailtje naar darten@regio72.nl!

KLIK HIER VOOR DE FOTO’S EN DE HALL OF FAME