Belangrijke punten na winst op KV Elburg

Na het gelijkspel afgelopen zaterdag tegen HKC Utrecht waren de spelers van de Vaassense Korfbalvereniging Regio ’72 er nog meer op gefocust om ook punten te halen tegen KV Elburg, zeker omdat de Vaassenaren hier vorig seizoen vier keer van verloren. En dat is gelukt!

Na een gepeperde toespraak van trainer Pascal Selker voor de wedstrijd waren de Vaassense spelers scherp, sterk en niet van plan zich de kaas van het brood te laten eten door korfbalvereniging Elburg.
Toen het na 2 minuten begon te regenen en ze al vrij snel op 0-1 achterstand kwamen te staan kwam de vechtlust nog meer naar boven om zo binnen een mum van tijd op 4 – 2 voorsprong te komen. Dat er twee nieuwe speelsters in het team zijn toegevoegd was niks van te merken.  Femke Scholten en Carmen Gensen werkten uitstekend mee en hebben hun draai wel gevonden binnen dit team.
Na een gelijkopgaande strijd in de eerste helft was de stand in de rust 4 – 4.

Die gelijkopgaande strijd in de eerste helft was in de tweede helft wel anders. De vechtlust was als nooit tevoren en na een prachtig blok van Robin Zweekhorst na een vrije bal hebben de Elburgers de bal nog maar weinig in handen gehad. Regio ’72 was beduidend sterker in de tweede helft en had veel meer kansen en balbezit.

Nadat Ricardo Hulleman door een prachtig afstandsschot de stand op 9 – 8 bracht, was het een uitdaging om deze stand zo vast te houden. Gesterkt door de aanmoedigende supporters en na een wissel met Karel Mol  voor Tim van Huffelen en later ook  Jesper Mentink voor Ricardo Hulleman waren beide vakken weer aangevuld met een frisse speler. De snelheid en kracht van de wisselspelers werden nog even goed  gebruikt in de laatste minuten van deze spannende wedstrijd. Alle kansen van Elburg werden hun snel ontnomen en zo heeft Regio ‘72 de stand op 9 – 8 kunnen houden!

De spelers van Regio ’72 kunnen terug kijken op een sterke wedstijd waarin iedereen goed gefocust was, alle kansen sterk werden afgemaakt en uiteraard op een prachtige 9 – 8 overwinning op KV Elburg!

Vol goede moed en zelfvertrouwen op weg naar de volgende thuiswedstrijd op zaterdag 14 september tegen VEO uit Voorburg.