Biertje??

Donderdag avond 20 maart hebben een 20 tal enthousiastelingen meegedaan met de cursus Biertappen!

Het was een leerzame en leuke avond verzorgt door Caroline van Grolsch samen met Ruud en Marleen.

Wij zijn begonnen met koffie en thee, want een lekker pilsje tappen moest nog geleerd worden. We hebben uitleg gekregen hoe pils gemaakt word (bier is nl de verzamelnaam voor div. pils), waarom welke installatie waar staat en hoe de installatie werkt.

Daarna volgden de 14 stappen van een lekker pilsje tappen, volgens Leni, de stappen die tappen, tappen maakt. Deze stappen zullen wij ophangen bij de tap zodat een ieder die dat wil het na kan lezen.

Toen begon het echte werk, een lekker pilsje tappen en ik moet zeggen de meeste ging dat redelijk goed af. Volgens Caroline waren er economische tappers, royale tappers, wilde tappers, voorzichtige tappers maar ook tappers die het in 1 keer goed deden! Natuurlijk is het zonde om dit mooi getapte pils weg te spoelen dus….. proost!

Er werd voldoende nuttige uitleg gegeven over het belang van een schone tapomgeving, schone glazen, het belang van het afschuimen, het bij tappen van pils en nog veel meer.

De conclusie van de avond, bij Regio’72 wordt een lekker pilsje getapt! En deze wordt met een vriendelijke glimlach geserveerd!