Collectief falen bij Regio’72

WOUDENBERG – Regio’72 trad aan tegen Woudenberg, dat in de competitie nog maar één punt binnengesleept had door gelijk te spelen bij Regio’72. Voor Regio’72 was het dus zaak om dat gemorste punt goed te maken. Maar gedurende de wedstrijd kon geen enkele speler zijn normale spelniveau halen en doordat Regio’72 een ongelukkige off-day had, kon Woudenberg na zestig minuten vrij simpel haar eerste overwinning binnenhalen, 18-16.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd was al duidelijk te zien dat het niet goed zat bij de Vaassenaren. Aanvallend werden veel ballen slecht geplaatst en vaak makkelijk ingeleverd bij Woudenberg. Verdedigend, normaal gesproken het sterkste punt van de ploeg, werden te makkelijk kansen weggegeven door het onnodig voorbijstappen van de tegenstander of door de tegenstander gewoonweg uit het oog te verliezen. Regio’72 werd dan ook keihard met de neus op de feiten gedrukt en stond op een gegeven moment op een 4-1 achterstand. Gelukkig bleef de ploeg aanvallend hard werken en kon het scorend weer enigzins meekomen, alhoewel dat soms snel teniet werd gedaan doordat er in de verdediging weer fouten gemaakt werden. De ruststand werd door een schot van Marije van Huffelen vlak voor tijd bepaald op 9-7.

De tweede helft was iets draaglijker om te zien. Ongeveer halverwege kwam er eindelijk wat meer vuur in de ploeg en liet Regio’72 zien wat ze ook al weer kan. Annemarije Kerkdijk werd als nieuwe frisse kracht het veld in gestuurd en bij 13-13 waren de teams voor het eerst sinds het begin van de wedstrijd weer op gelijke hoogte. Even leek het erop dat Regio’72 zou doorzetten nu Woudenberg in een dip zat. Hoewel de kansen er waren, konden de doelpunten echter niet gemaakt worden en dus bleven beide ploegen in de race. Vier goals verder stond de stand op 15-15. Ricardo Hulleman werd daarbij ingebracht voor zijn aanvallende kracht. Regio’72 kreeg de bal er wederom niet in, maar aan Woudenbergse kant werden er uiteindelijk wel twee goals bijgeschreven. Met nog twee minuten te gaan was het een moeilijke opgave om het verschil van twee goals goed te maken. Regio’72 maakte nog een afstandschot, maar een tweede goal bleef uit. Doordat Woudenberg in de laatste halve minuut van de wedstrijd nog een doelpunt forceerde, was het over en uit voor de Vaassenaren en won Woudenberg de wedstrijd met 18-16.

Met dit verlies maakt Regio’72 het zichzelf erg moeilijk in de competitie. Ze dient nu van beter genoteerde tegenstanders te winnen om aan de onderkant van de poule te ontkomen. Komende zaterdag zal dit al getoond moeten worden in een uitwedstrijd tegen Elburg, waar thuis ook al onnodig twee punten werden weggegeven.

Doelpunten Regio’72
Karel Mol, 6
Robin Zweekhorst, 4
Hidde Scholten, 3
Tim van Huffelen, 2
Marije van Huffelen, 1