Corona informatie samengevat

We zijn 2 weken op weg met seizoen 2020-2021. Heerlijk, al die drukte op ons nieuwe sportpark! Zoals jullie ongetwijfeld hebben gezien, gelezen en gehoord zijn de nodige maatregelen genomen om verspreiding van het Corona virus te minimaliseren. Leidend hierin zijn de richtlijnen vanuit het RIVM en het NOC*NSF protocol Verantwoord Sporten.

Laten we er voor zorgen dat we samen veilig kunnen blijven sporten! Voor de zekerheid alle aandachtspunten en maatregelen op een rijtje.

Algemeen

Voor iedereen (sporters, ouders, trainers, scheidsrechters, publiek, vrijwilligers) gelden de gebruikelijke RIVM regels:

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Blijf ook thuis als een huisgenoot koorts of last van benauwdheid heeft. Raadpleeg bij twijfel de GGD.   
  • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
  • Probeer drukte te vermijden.
  • Was od desinfecteer vaak je handen.

Voor de volledigheid wijzen we jullie ook nog op het dringende advies van de overheid om bij terugkomst uit een land met een oranje of rood reisadvies 10 dagen in quarantaine te gaan en dus niet te komen sporten. Kinderen van 4 t/m 12 jaar mogen wel sporten.

Gebruik clubhuis

Publiek (ouders, maar ook overig publiek) vragen we bij gebruik van de kantine contact gegevens te noteren. Er liggen registratiekaartjes op de tafel bij de ingang. Het clubhuis wordt gezien als horeca, dus we moeten de horecaregels hierin volgen. Voor spelers geldt dit niet, zij zijn aangemeld via de app.

Voor het clubgebouw geldt een looproute om drukte bij de bar te vermijden. Bij de deuren en op de vloer is hiervoor een duidelijke routing aangebracht. In de kantine mogen maximaal 30 mensen tegelijk aanwezig zijn.

Aanmelden

Voor de trainingen meld je je aan. Dit kan via de team app. Op deze manier hebben we als vereniging indien nodig informatie wie wanneer aanwezig was.

Douchen

Na de trainingen en wedstrijden mag je weer in de kleedkamers. Ook hiervoor gelden aandachtspunten:

  • douche bij voorkeur thuis
  • maak met maximaal 2 personen tegelijk gebruik van een kleedkamer
  • besteed extra aandacht aan gebruikelijke hygiëne: draag slippers, trek de vloer droog en laat na gebruik de deur open staan.
  • douche kort en houd geen uitgebreid kletspraatje in de kleedkamer
  • op drukke thuiszaterdagen (19 september en 3 oktober) douchen de thuisspelende ploegen bij de buren. Vraag je trainer of bardienst om de sleutel van CVO, laat uiteraard die kleedkamers ook netjes achter.

Vervoer naar uitwedstrijden

Wij volgen hierin de richtlijnen van het RIVM, dus het advies is dat iedereen van 13 jaar en ouder een mondkapje draagt. Dit is geen verplichting. Maak hierover afspraken binnen je team.

Coco

Op de drukbezette thuis-zaterdagen is Coco op het veld aanwezig. Deze corona coördinator is te herkennen aan een geel hesje. Coco attendeert waar nodig op de corona maatregelen en beantwoordt vragen bij onduidelijkheden. Voor vragen kun je ook bij ondergetekende terecht. Belangrijkste uitgangspunt blijft voor ons echter het gebruiken van je gezond verstand en het nemen van je eigen verantwoordelijkheid. 

Namens het bestuur,

Ilse Heideveld (06 25094826)