Covid maatregelen update 30-9-2020

Hier een uitgebreide opsomming van alle aangescherpte maatregelen:

Publiek bij trainingen en wedstrijden niet toegestaan
Publiek is niet meer toegestaan bij trainingen en wedstrijden. De besmettingscijfers zijn zo zorgwekkend dat de overheid heeft besloten dat grote groepen mensen tijdelijk niet meer bij elkaar kunnen komen en dat geldt dus ook voor sportpubliek.

Voor sporters en trainers
Omdat we de trainingen en wedstrijden natuurlijk zoveel en zo veilig mogelijk door willen laten gaan, blijft het reguliere overheidsbeleid van toepassing, bij klachten blijf je thuis etc.
 Let op! De eerder genoemde uitzondering voor kinderen jonger dan 13 jaar, is per 2 oktober weer ingetrokken. Dus ook deze kinderen blijven thuis bij verkoudheidsklachten.

 • voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;
 • Verder zijn vanaf nu een aantal maatregelen van kracht die we deels nog van dit voorjaar kennen:
  Iedereen, zowel bij de jeugd als de senioren, meldt zich aan voor de training via de groepsapp. Zo hebben we relevante informatie voorhanden bij een evt. contact-onderzoek. Voor wedstrijden hoef je je niet aan te melden, dit gaat via de KNKV app.
 • Regio’72 zorgt voor desinfecterende gel, zodat iedereen bij aankomst en bij vertrek de handen kan desinfecteren.
 • Kom maximaal 10 minuten voor het begin van de training op de sportaccommodatie. Was van tevoren thuis je handen. Trainers kunnen voor de voorbereiding eerder komen.
 • Neem een eigen, gevulde bidon mee naar de training of wedstrijd. In de rust wordt er geen ranja of thee geschonken.
 • Houd je bij wedstrijden aan de vermelde aanwezigheids- of vertrektijd en kom niet eerder naar het sportpark.
 • Kom het liefst zelfstandig naar de training of wedstrijd, ouders zetten hun kinderen af bij het hek en komen niet het sportpark op.
 • De kantine is dicht. Kleedkamers zijn open maar het verzoek is zoveel mogelijk omgekleed naar het sportpark te komen en thuis te douchen. Bezoekende teams kunnen evt. gebruik maken van onze kleedkamers, de thuisspelende teams douchen bij de buren.
  De toiletten in de kantine kun je gebruiken. Ga vóór de training thuis naar het toilet. Ook voor calamiteiten zoals een blessure kun je in het clubgebouw terecht.
 • Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers en moeten dus zo snel mogelijk na het sporten de accommodatie verlaten.
 • Bij wedstrijden zitten er maximaal 13 mensen op ‘de bank’, waarvan maximaal 8 spelers, rekening houdend met de 1,5 meter.
 • Geblesseerde spelers horen bij het team en mogen bij een sportactiviteit van hun eigen team aanwezig zijn. Weeg hierin belang en risico goed af en stem dit vooraf af bij uitwedstrijden.
 • Let verder op bij een time-out of rustmoment: kinderen tot en met 12 jaar hoeven van niemand afstand te houden. Kinderen tussen 12 en 18 wel ten opzichte van volwassenen maar niet ten opzichte van elkaar. Volwassen dienen altijd 1,5 meter afstand te houden tenzij ze uit hetzelfde huishouden komen. Deze regels gelden ook tijdens rustmomenten. Hou je hier altijd aan!
 • Op het sportpark is een Coco aanwezig, zoek deze op als er vragen, opmerkingen of onduidelijkheden zijn. Coco is herkenbaar aan het gele hesje.

Scheidsrechtersbegeleiding

Bij jeugdwedstrijden rekenen we onze scheidsrechtersbegeleider tot de wedstrijdbegeleiding en deze mag dus aanwezig zijn op het sportpark.

Vervoer naar uitwedstrijden en trainingen

Sta je ingepland voor vervoer van een jeugdteam (F t/m A) naar een uitwedstrijd, dan val je als chauffeur onder teambegeleiding en mag je blijven kijken bij de wedstrijd. Hou er wel rekening mee dat de sportkantines overal gesloten zijn. 

Ten aanzien van mondkapjes hanteren wij nog steeds het advies van het RIVM dat iedereen van 13 jaar en ouder een mondkapje draagt in de auto.

Na vervoer naar een thuiswedstrijd of training mag je als ouder dus niet blijven kijken. Een uitzondering wordt gemaakt als de sportlocatie buiten de eigen woonplaats is, dan mag een ouder bij een jeugdspeler blijven kijken.

Geen bespreking of overleg in de kantine
Ook voor besprekingen, vergaderingen, en andersoortige bijeenkomsten van de club is onze kantine gesloten. De ALV zal dit najaar online plaats vinden.

Videobeelden

We onderzoeken de mogelijkheid om videobeelden te maken van wedstrijden en die evt. live te streamen. Pers/media en een live-stream crew mag aanwezig zijn op het sportpark. Zij worden niet gezien als toeschouwers maar als beroepsgroep die op dat moment hun werk niet thuis kan doen.

Tot slot: hoe gaat het met de zaalcompetitie?

KNKV zegt hierover: “Met de kennis van nu gaan we spelen in de zaal. Alle sportcompetities gaan door zowel op het veld als in de zaal. De overheid maakt geen enkel verschil tussen veld en zaal. Of we kunnen als teamsporten blijven sporten, of de teamsporten gaan op slot. Sporten, of het nu binnen is dan wel buiten is gezond en verhoogt de weerstand. Blijf dus vooral genieten van korfbal. De afdeling Competitie van het KNKV is volop bezig met de voorbereidingen van de zaalplanning.”

Neem voor vragen of opmerkingen contact op met Ilse Heideveld