Dartster van het jaar

Voor het eerst wordt de titel ‘darter van het jaar’ in de vrouwelijke variant gebruikt. Marijke Versloot wist de laatste avond winnend af te sluiten en kwam daardoor voor de derde keer op de beker te staan! Aangezien dit betekent dat zij dit seizoen de meeste avonden heeft gewonnen (3 van de 9), is Verslootje tot dartster van het jaar gekroond!

Onder de 14 deelnemers waren alle bekerwinnaars van eerdere avonden deze avond van de partij. Het beloofde dus sowieso een goeie avond te worden. Na de voorrondes was het meest spannende scenario werkelijkheid geworden. Alledrie de dubbelvoudige bekerwinnaars  (Harry, Marijke en Wim) waren door naar de halve finales. Eenmalig bekerwinnaar Robin had net te weinig legs gewonnen om door te kunnen en de andere eenmalig bekerwinnaar Jeroen van der Haar had zijn avond niet en dus ook te weinig legs om door te gaan. Als vierde halve finalist wist Bas voor het eerst dit seizoen de volgende ronde te bereiken. Het was dus mogelijk dat hij roet in het eten van de andere drie ging gooien!

Bas mocht in de halve finale aantreden tegen Wim. Wim kwam weliswaar 1-0 voor, het was te zien dat hij niet helemaal in zijn vel zat. Voor zijn doen was het uitgooien niet zo best en Bas maakte hier in de tweede leg gebruik van. Dit bracht de stand op 1-1. De beslissende leg trok Wim toch naar zich toe. Hij bleef degelijk gooien en rondde deze leg wel goed af, waardoor hij met 2-1 een plekje in de finale had bemachtigd en nog kans had op die begeerlijke titel. De andere halve finale ging tussen Harry en Marijke. Deze was wat sneller beslist. Marijke gooide de hele avond al sterk en zette dit tegen directe concurrent Harry gewoon door. Met twee snelle checks werd Harry afgetroefd en vulde Marijke na 2-0 winst de andere finaleplek op. In de race voor 3 gewonnen avonden viel Harry dus af.

De finale was voor de twee anderen die beide nog met de titel aan de haal konden gaan. Aan de ene kant was er Wim. Hij won de eerste en zevende avond van dit seizoen, kwam in totaal 3 keer in de finale en 6 keer in de halve finale. Met deze avond erbij was dit de vierde keer dat Wim in de finale stond. Aan de andere kant was er Marijke. Zij won twee avonden achtereen (de vijfde en zesde avond), kwam 2 keer in de finale en 3 keer in de halve finale. Met deze avond erbij was dit de derde keer dat Marijke in de finale stond. Nog een opvallend feitje: Wim had met name in 2010 een sterke periode (dus laten we zeggen de eerste helft van het seizoen), terwijl Marijke vooral in 2011 goede dartavonden kende. Op papier waren ze dus wel zeer aan elkaar gewaagd en sowieso twee waardige finalisten.

Gezien de huidige avond was Marijke het sterkst aan het gooien. Dit was te zien tijdens de voorrondes, maar ook in de halve finale waarin ze Harry versloeg. Bij Wim ging het iets minder. De voorrondes kwam hij wel goed door, maar in de halve finale had hij moeite met Bas voor wie deelname aan deze halve finales nieuw was. Dit beeld zette zich door in de finale. Marijke bleef scherp, gooide hoog en behaalde dus de meeste legs. Erg spannend werd het niet en Marijke won de finale met 3-1 van Wim. Hierdoor werd Verslootje de dartster van het jaar en liet Wim en Harry achter zich!

Marijke, van harte met je prestatie en hopelijk ben je er komend jaar ook weer iedere avond bij!

Volgende maand vindt op vrijdag 17 juni de slotavond van het seizoen plaats. Zoals bij elke avond zullen er voorrondes gespeeld worden. Hierna volgt een circuit van verscheidene dartspelletjes in plaats van finalerondes. De winnaar van deze avond zal de titel van dartmaster dragen, omdat hij of zij in verscheidene onderdelen laat zien dat hij of zij de beste allround darter van het moment is. Verder is deze avond bedoeld om het seizoen op een leuke manier af te sluiten en zijn er verschillende prijzen te winnen.

Tot volgende maand!

KLIK HIER VOOR DE FOTO’S