Deceptie voor Regio’72

VAASSEN- Na het gelijke spel van vorige week, was het voor Regio’72 erg belangrijk om de eerste overwinning van de competitie te behalen. Thuis tegen de hekkensluiter van de competitie zouden de Vaassenaren moeten kunnen winnen. Tegen een fysiek spelende ploeg hadden de Vaassenaren het zwaar en na een enerverende wedstrijd verloor Regio’72 in de slotminuten.

De korfballers van Regio’72 gingen afgelopen zaterdag vol goede moed de strijd aan met Elburg. Door ziekte van Karin van Huffelen, werd het eerste team aangevuld door Annemarije Kerkdijk. In het begin van de wedstrijd kwamen de in paars gehulde korfballers al snel op achterstand. Elburg speelde een fysiek spel en met een topschutter onder de gelederen wisten zij het Regio’72 erg moeilijk te maken. Toch liep Elburg scorend niet uit. Regio’72 bleef in de strijd, mede dankzij een sterk spelende Linda van der Wal. Zij nam drie scores voor haar rekening en kreeg ook nog een strafworp mee. Met rust stond er een score van 6-7 op het bord.

De tweede helft verschilde niet veel van de eerste. Regio’72 korfbalde vooral tegen zichzelf in plaats van tegen Elburg. Ondanks de aanmoedigen de ‘Purple Hooligans’ konden de spelers niet scoren. Veel schoten haalden de korf wel, maar sprongen met hetzelfde gemak er weer uit. Toen Regio’72 in de tweede helft met 10-9 voorkwam leek het tij te keren. Jammer genoeg was dit van korte duur. De thuisploeg weigerde gewoonweg te scoren. Elburg deed dit niet en won uiteindelijk met 11-13. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen koploper IJsselvogels op het programma. Hopelijk hebben de Vaassenaren dan meer succes.