Degradatie dichtbij voor Regio ‘72

Regio ‘72 verloor afgelopen zaterdag voor de 8e keer op rij in de zaalcompetitie in de 1e klasse C, ditmaal met 8-14 van Elburg. Deze tegenstander, die de voorlaatste positie in de poule bezet, nam daardoor 6 punten afstand op de Vaassense formatie en lijkt onbereikbaar te worden in de strijd tegen directe degradatie.

Met een nieuwe vakopstelling dacht Pascal Selker, de onlangs aangestelde nieuwe hoofdtrainer van Regio ‘72 met nieuw elan en met nieuw vertrouwen de strijd tegen Elburg aan te kunnen. In het begin van de wedstrijd verliep de wedstrijd ook een tijdlang weliswaar doelpuntarm gelijk op, maar na tien minuten wedstrijd stak de twijfel opnieuw de kop bij Regio ’72. De goede trainingsarbeid van de laatste weken is onvoldoende omgezet in vertrouwen tijdens de wedstrijden wanneer het er om gaat. Door een gebrek aan scherpte en het te veel missen van opgelegde mogelijkheden riep de Vaassense formatie het onheil opnieuw over zichzelf af. Elburg maakte hier gebruik van en werkte in het tweede deel van de eerste helft toe naar een duidelijke voorsprong in de rust: 2 – 7.

Even nog leek Regio ‘72 zich in de tweede helft terug te kunnen knokken in de wedstrijd, maar na een 6-9 tussenstand werd duidelijk dat Elburg een tandje bij kon zetten en vooral door extra fysieke inzet werd de Vaassense hoofdmacht de illusie op een overwinning definitief ontnomen. Een eindresultaat van 8-14 was het resultaat, waarmee Regio ‘72 nu duidelijk degradatiekandidaat nummer 1 is in de poule.

Regio ’72 moet nu de druk van het punten halen naast zich neer leggen. Misschien kan de ploeg dan aan vertrouwen herwinnen en Rheko uit Rheden verrassen, de tegenstander van volgende week.