Drie darters aan kop

 

De darters van Regio’72 weten het tot de laatste reguliere avond van het seizoen spannend te houden. De één na laatste avond werd afgelopen vrijdag gewonnen door Harry “The Power” Huisman. Daardoor staan hij, Marijke en Wim nu samen tweemaal op de beker en nemen daarmee de leiding in het klassement.

De opkomst was minder dan verwacht, maar met 10 enthousiaste darters kon de avond prima van start gaan. De start werd even uitgesteld, want de organisatie was eerst van mening dat er 9 deelnemers zouden zijn. Jeroen van ‘t Einde kon middels zijn smartphone echter bewijzen dat hij op tijd zijn aanmelding gemaild had en hoewel deze mail toch niet aangekomen was bij de organisatie kon Jeroen natuurlijk niet geweigerd worden en werd er in allerijl een nieuw toernooi voor 10 man opgezet. Of dit nu een psychologisch effect op de darters ten gevolge had weten we niet, maar opvallend was dat er in de voorrondes vervolgens veel gelijkgespeeld werd. De eerste 8 wedstrijden werden op 1-1 beslist en uiteindelijk zijn er van alle 25 voorrondewedstrijden 15 op gelijkspel geëindigd.

De ranglijst na de voorrondewedstrijden was als volgt: Erich (8 gewonnen legs), Jeroen van ‘t Einde (7 gewonnen legs), Harry Huisman / Wim van ‘t Einde / Laurens Kozijn (6 gewonnen legs). Tussen Harry, Wim en Laurens werd een shoot-out gehouden om de 3e en 4e plek te beslissen. Alvorens dit bekend werd gemaakt, besloot de organisatie een 1 april-grap met Marijke Versloot uit te halen. In plaats van Laurens op te noemen voor de shoot-out, werd een verbijsterde Marijke opgenoemd (die nét haar pijlen had gedemonteerd en opgeborgen) om voor de shoot-out aan te treden. Voordat de shoot-out begon vroeg Robin haar eerst nog even welke datum het was. De grap werd daardoor wel duidelijk en er werd smakelijk om gelachen (de organisatie hoopt dat Marijke geen wrok koestert). Tot Marijke’s genoegen werd Laurens wel van de mat gespeeld door Harry en Wim tijdens de shoot-out.

De halve finales gingen tussen Jeroen & Harry en Wim & Erich. Beide werden snel beslist in het nadeel van de broertjes van ‘t Einde. Harry zette Jeroen met 2-0 aan de kant en Erich deed hetzelfde met Wim. De uitslag van de finale tussen Erich en Harry was vrij verrassend. Erich was over de hele avond gezien het zuiverst met zijn pijlen (met name het uitgooien legde hem geen windeieren), terwijl Harry bij wijze van spreken veel tegen zichzelf aan het gooien was. Toch kan je zoals Erich de hele avond goed staan te gooien, ook in de finale moet je dit ‘nog even’ doen. Het was Harry die in de finale als sterkste uit de bus kwam en Erich met 3-1 versloeg.

De strijd om de beker wordt nu heel spannend. Volgende maand is de laatste kans dit seizoen om in de beker gegraveerd te worden. Harry, Marijke en Wim staan er het beste voor en zijn alledrie al 2 keer ingegraveerd. Verder staan Jeroen van der Haar en Robin er 1 keer op.

Er zijn 3 mogelijke scenario’s:
– Harry, Marijke of Wim wint de laatste avond en wordt de darter van het jaar
met 3 gewonnen avonden
– Jeroen van der Haar of Robin wint de laatste avond en de ranglijst eindigt
met 4 winnaars op een gedeelde eerste plaats
– Een andere darter wint de avond en Harry, Marijke en Wim blijven aan kop
met 2 gewonnen avonden

Voor de spanning zou het uiteraard leuk zijn als Harry, Marijke en Wim volgende maand de halve finales bereiken met Jeroen of Robin als vierde halve finalist erbij om de druk op te voeren. Maar of zoiets gaat gebeuren is natuurlijk de vraag. Ook al zit er voor de andere darters geen 1e plaats meer in, een plekje op de beker is altijd eervol en staat niet verkeerd, dus er wordt een hevige strijd verwacht volgende maand!

KLIK HIER VOOR DE FOTO’S