Eerste overwinning Regio’72

Op het sportpark de Oosterhof stond de wedstrijd Regio’72- TOP op het programma. Voor Regio’72 was het van belang dat ze de eerste overwinning van het seizoen zouden halen. De wedstrijd begon rommelig maar naar een intensieve worsteling wist de Vaassense korfbalformatie zich te ontdoen van TOP en een gat te slaan van twee doelpunten. Deze voorsprong kon Regio’72 vasthouden en zij hielden twee belangrijke punten over aan het duel.

Bij aanvang van het duel wisten de Vaassenaren dat zij een moeilijke middag zouden krijgen tegen de concurrenten uit Vroomshoop. TOP staat bekend als een fysieke ploeg die het vooral van de werklust moet hebben. Vorig jaar hadden de Vaassenaren daar grote problemen mee. Daarnaast speelde de wind ook grote parten, mede door een stevige bries zou scoren tijdens dit duel erg lastig blijken. TOP begon sterk aan het duel, ze kwamen al snel op voorsprong. Hierdoor liep Regio’72 achter de feiten aan. Regio’72 wist na dit slechte begin de rug te rechten, de korfballers begonnen hun vertrouwde spel te spelen. Door middel van een hoog baltempo en een goede rebound wisten de in paars gehulde spelers lange aanvallen te maken. Door goed te verdedigen waren de aanvallen van TOP vaak erg kort. Toch leverde dit spelbeeld niet direct het gewenste resultaat op TOP bleef op voorsprong staan. Halverwege de eerste helft begon het Vaassense spel vruchten af te werpen en kwam Regio’72 langzij. Met een stand van 5-3 gingen beide teams de rust in.

Ook de tweede helft bleken de teams erg gewaagd aan elkaar. TOP was erg strijdlustig en hield de achterstand op een doelpunt. Ze begonnen steeds fysieker en gefrustreerder te korfballen. Op een gegeven moment schopte een dame van TOP zelfs tijdens een spelhervatting vol in op Robin Zweekhorst. Gelukkig voor haar miste de scheidsrechter dit. Het voorval liet echter wel zien hoeveel de spelers uit Vroomshoop over hadden voor de overwinning. Maar Regio’72 liet zich niet uit het veld slaan. De laatste minuten kwam Willeke Kloezeman in het veld, mede door haar inbreng wisten de Vaassenaren de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Regio’72 speelden de laatste minuten van de wedstrijd sterk uit en de eerste overwinning was een feit. De eindstand was 9-7.

Volgende week staat een andere concurrent, Elburg op het programma. De Elburgers zijn ook een van de zwakkere teams uit de competitie en voor Regio’72 is het van groot belang dat ook deze wedstrijd gewonnen gaat worden. De verdiende overwinning op TOP zal dan ook een positieve invloed hebben in de aanloop naar de kraker van volgende week.