Eerste overwinning voor Regio ‘72

Na de ongelukkige competitiestart waarin driemaal werd verloren, heeft Regio ’72 eindelijk de eerste overwinning behaald. HHV werd met duidelijke cijfers verslagen: 21-14.

Regio ’72 wil als degradant in de eerste klasse graag bovenin de tweede klasse meespelen. Tot dusverre bleek dit doel ver weg, aangezien al driemaal werd verloren. De wedstrijd tegen HHV uit Hollandscheveld was erg belangrijk, ook HHV had namelijk drie keer verloren.

De wedstrijd startte moeizaam voor Regio ’72. HHV opende de score, Regio ’72 creëerde vanaf het beginsignaal vele kansen, maar liet deze vrijwel allemaal onbenut. Pas na een 1-3 tussenstand leek Regio ’72 echt wakker te schudden en kwam de scoringsmachine op gang. Vijf Vaassense treffers op rij zorgden voor een 6-3 voorsprong halverwege de eerste helft. Door goed te korfballen liep Regio ’72 uit naar een comfortabele 12-7 voorsprong in de rust.

Coach Pascal Selker drukte de ploeg op het hart, dat het met inzet en scherp door moest spelen om HHV op een veilige achterstand te houden. Dit lukte Regio ’72 uitstekend. Via enkele mooie velddoelpunten en een aantal benutte strafworpen liepen de Vaassenaren uit naar een 19-10 voorsprong. Hiermee was de wedstrijd in de knip. In de slotfase kwam Bart Bosman nog binnen de ploeg. Beide ploegen scoorden nog enkele keren resulterend in de 21-14 eindstand.

Door deze ruime overwinning blijft HHV op de laatste plaats en kan Regio ’72 naar boven kijken. Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd tegen Pallas ’08 uit Leeuwarden. Wederom de kans voor de Vaassenaren om te laten zien dat zij niet in de onderste regionen van de tweede klasse thuishoren.