Eerste punt voor Regio ‘72

Regio ’72 heeft op bezoek bij Rheko in Rheden het eerste punt van de zaalcompetitie binnengesleept. Na acht nederlagen vochten de Vaassenaren voor wat zij waard waren, resulterend in een 12-12 eindstand.

Regio ’72 begon brutaal en fel aan het duel. Vooral verdedigend stonden de Vaassenaren goed en elk duel werd op het scherpst van de snede aangegaan. In aanvallend opzicht werd het spel steeds beter, maar bleek het scoren van de kansen wederom moeizaam. Desondanks had Regio ’72 de eerste helft het betere van het spel en werd met een 4-5 voorsprong de rust ingegaan.

Na de pauze liep Regio ’72 verder uit naar 4-6. Vanaf dat moment begon Rheko wat beter in het spel te komen en dit leidde tot een ommekeer. Rheko kwam op een 9-7 voorsprong. Waar eerder dit seizoen de Vaassense korfballers bij deze tegenslag wel eens de hoofden lieten hangen, werd er nu juist stoïcijns verder gevochten.

Dit resulteerde in een spannende slotfase. Regio ’72 boog aanvankelijk de achterstand om in een 9-10 voorsprong, maar daarna scoorde Rheko drie keer op rij. Regio ’72 rechtte nog één keer de rug en kwam terug tot 12-12. In de slotminuut kregen beide ploegen nog kansen op de overwinning, maar Regio ’72 was opgelucht dat eindelijk het eerste punt in deze zaalcompetitie binnen was.