Eerste verlies voor Regio ’72 1 dit seizoen

Op de regenachtige zaterdag 14 september stond het eerste selectieteam van Korfbalvereniging Regio ’72 tegenover VEO uit Voorburg. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden tegen een team waar ze nog nooit tegen gespeeld hadden. Wel zijn er al videobeelden bekeken door de coaches Pascal Selker en Ype Oosterhoff, zo zagen ze dat VEO geen gemakkelijke tegenstander zou zijn.

Vanaf het moment dat de spelers het veld op kwamen lopen begon het te regenen en hard te waaien, geen ideale weersomstandigheden om een lekker potje te korfballen.
Al vrij snel werd er door Robin Zweekhorst de 1 – 0 gescoord door een strafworp en leek het er op dat de vechtlust nog niet verdwenen was na de winst op KV Elburg en gelijkspel tegen HKC. Echter was de wedstrijd wat rommelig en had Regio ’72 wat moeite om de bal in bezit te houden. Nadat de stand op 2 – 2 stond liep VEO vrij snel bij Regio ’72 weg en maakte zij de acties beter af.
Met als gevolg dat VEO in de eerste helft al met 8 doelpunten de rust in gaat, terwijl de spelers van Regio ’72 maar 4 keer raak schoten. Ruststand 4 – 8.
In de tweede helft van deze wedstrijd kwam Regio ’72 een stuk sterker terug en was VEO wat rommeliger. Helaas kon dit niet worden vastgehouden, ook niet nadat Robin Zweekhorst en Hidde Scholten werden gewisseld voor Karel Mol en Jesper Mentink.  Karel en Jesper konden laten zien dat hun snelheid en behendigheid nodig was in de vakken, echter was de stand op dat moment al 7 – 11 en konden zij ook de wedstrijd niet meer redden.
Ook de wissel waarbij Carmen Gensen uit het veld ging voor Ruth Schoemaker, mocht niet meer baten om de wedstrijd te winnen en hebben de spelers van Regio ’72 de wedstrijd verloren met 8 – 14.
Een wedstrijd waarvan de tegenstanders niet alleen nieuw en onbekend waren om tegen te spelen, maar ook nog eens erg sterk en maakte zij hun kansen wel af, waar Regio ’72 de kansen nog wel eens liet liggen.

De doelpunten werden gemaakt door: Robin Zweekhorst 3, Tim van Huffelen 3, Ricardo Hulleman 1,
Hidde Scholten 1.

Zaterdag 21 september gaan ze vol goede moed de uitwedstrijd spelen met Rheko uit Rheden als tegenstander.