Eindelijk dubbele winnaar

Bij de zesde avond is het dan zover: Marijke Versloot heeft als eerste twee keer haar naam op de beker staan en nog wel twee keer na elkaar! Nadat zij vorige maand de avond won, won zij nu opnieuw en is hiermee voorlopig nog de enige winnaar in het jaar 2011.

De opkomst was prima met 12 deelnemers. Als primeur werd de nieuwe muziekinstallatie voor het eerst getest tijdens deze dartavond en dit beviel erg goed. Na de voorrondewedstrijden lagen de scores dicht bij elkaar. Het was alleen voor Wim overduidelijk dat hij doorging met 9 van de 10 gewonnen legs. De nummers 2 tot en met 5 hadden allevier 7 gewonnen legs. Aangezien er in totaal maar vier mensen door mogen naar de halve finale werd er dus een shoot-out tussen het viertal gehouden. Harry, Jeroen, Marijke en Ricardo mochten aantreden om 3 keer 3 pijlen te gooien voor een zo hoog mogelijke score. Drie van hen gingen door naar de halve finales, één van hen moest het onderspit delven. Nadat iedereen 9 pijlen gegooid had was het duidelijk: Marijke had de hoogste score van 205 gegooid en eindigde 2e achter Wim; daarna volgde Jeroen met een score van 180; vervolgens Ricardo met een score van 148; tenslotte Harry met een score van 143 waardoor de avond voor Harry afgelopen was.

De halve finales gingen tussen Wim & Jeroen en Ricardo & Marijke. Verrassend genoeg leek de halve finalestrijd tussen Wim en Jeroen binnen een recordtijd beslist te zijn. Jeroen wist Wim met een 2-0 overwinning vrij makkelijk aan de kant te zetten terwijl Wim in de voorrondes maar 1 leg had laten liggen. Een knappe prestatie dus. De halve finale tussen Ricardo en Marijke ging gelijker op. Marijke kwam op een 1-0 voorsprong, Ricardo zorgde nog wel voor de 1-1, maar in de laatste leg was het Marijke die in 1 beurt 160 gooide en vrij snel op een uitgooi terecht kwam. Hier kon Ricardo niet veel meer aan doen en Marijke behaalde een 2-1 overwinning waardoor zij de tweede finalist werd.

De finale van deze avond kon het helaas niet halen bij die van vorige maand. Maar desalniettemin kwam er eenzelfde score uit. Het scoreverloop tussen Marijke en Jeroen ging vrijwel hetzelfde als tussen Marijke en Harry van de maand hiervoor. Zodra er een voorsprong werd behaald, werd deze door de andere darter weer op gelijke hoogte gezet. Op een gegeven moment stond het dus 2-2 en was het alles op alles in de laatste leg. Net als vorige maand kon Marijke het hoofd het beste koel houden en de laatste leg opeisen. Met deze 3-2 winst van Marijke op Jeroen was het dus zeker dat Marijke voor de maand februari ook de beker in huis mag houden!

Na zes avonden is er dus eindelijk twee keer dezelfde winnaar op de beker te zien! Of moeten we zeggen winnares? Het is namelijk Marijke Versloot die zich voor het eerst twee keer, en nog wel na twee opeenvolgende avonden, in het metaal vereeuwigd!

KLIK HIER VOOR DE FOTO’S VAN DEZE AVOND