Elburg 2 – Regio’72 2

Onze eerste wedstrijd op het veld na een goed zaalseizoen. We konden ons opmaken voor een beslissingswedstrijd voor het kampioenschap, ware het niet dat de KNKV besloten heeft dat onderling resultaat telde. Helaas geen kampioenschap, maar omdat we tot de 8 beste nummer 2 behoorden gelukkig wel gepromoveerd!

Elburg uit, altijd lastig. Ik denk dat menig Regio’er dit kan beamen. Vorig seizoen eindigden we de uitwedstrijd tegen Elburg met 7 mensen en vielen er 2 uit met een blessure. We weten dat Elburg tegen ons hun beste wedstrijden spelen. Hard en op het scherp van de snede. Zakkende dames die achter de afvang gaan staan en niet bang zijn om hun ellenbogen te gebruiken. Kortom, we waren gewaarschuwd.

Doordat we niet compleet waren stond Gert voor de grote uitdaging om andere vakken te maken. Hij toverde uit zijn hoge hoed een jong en een oud vak, qua leeftijd. Thijs mocht ons versterken op de bank. Bedankt Thijs (mooi doelpuntje heb je gescoord)!!
De wedstrijd begon met een lekkere maartse bui. Heerlijk weer buiten spelen, een regenbuitje met wat hagel. Dit zorgde ervoor dat er de eerste 10 minuten niet werd gescoord. De regen ging weg en voor ons scheen de zon, want voor we het wisten stonden we met 0-4 voor. We wisten dat we geconcentreerd en vooral door moeten zetten. Ons doel was om Elburg van de mat af te spelen. Dit ons in de eerste helft gelukt. Met een 1-8 ruststand konden we lauwe thee gaan drinken.

Na de rust waren de eerste 2 doelpunten voor ons en was het geloof bij Elburg volledig weg.
Lotte en Thijs werden nog ingezet om speelminuten te maken. De wedstrijd was gespeeld en dit zag je terug in het laatste gedeelte van de 2de helft. We gaven Elburg bij de stand van 3 – 14 wat meer ruimte en dit cadeautje pakten zij met beide handen aan. Een goed leidende scheids floot af bij 7 – 16.

Douchen en op naar Vaassen. Waar Gert met de trein van Jouke kan spelen (leuk verjaardagscadeau), Thomas en Jesper een plan maken hoe zij een gele kaart kunnen krijgen (mannen, ik snap ze niet), Bram vast een ander opbeurende peptalk filmpje op de app zet en Rianne’s opmerking dubbel wordt opgevat door de boys.

Door deze winst staan we 2 punten los van Elburg en gelijk met HKC. We hebben de punten nog hard nodig om niet te kunnen degraderen. De eerste stap is gezet.

Datum: 22-03-2014

Auteur: Willeke Kloezeman