Geen verrassing voor Regio’72

KAMPEN – Bij de laatste wedstrijd van het zaalseizoen viel voor Regio’72 niets meer te halen, ze was immers al een tijdje zeker van degradatie naar de 2e klasse. Bij tegenstander Wit-Blauw heerste wel enige spanning, zij hadden 2 punten nodig om het kampioenschap binnen te halen, aangezien titelconcurrent Sparta ‘s middags al een punt had laten liggen.

Regio’72 besloot dat Wit-Blauw wel flink aan de bak moest om haar gewenste kampioenschap te verkrijgen. De Vaassense formatie toonde vanaf het begin een geweldige werklust, terwijl Wit-Blauw toch nog wat ongemakkelijk aan de wedstrijd begon. Ondanks een aantal fouten in passing en te kort balbezit, zagen de aanvallen van Regio’72 er degelijk uit. In de eerste periode vielen de doelpunten aan beide kanten met name door vrije ballen en strafworpen, de scheidsrechter hield de touwtjes kort en floot elk spoortje van fysiek contact resoluut af. Eén keer kwam Regio’72 op voorsprong bij een stand van 1-2, daarna was het echter enkel een kwestie van aanklampen. Tot en met de 6-5 leek de wedstrijd nog alle kanten op te kunnen gaan, maar toen liet de kwaliteit van Wit-Blauw, de teamgeest, zich zien. In het laatste gedeelte van de eerste helft scoorde Regio’72 nog 2 doelpunten, terwijl Wit-Blauw er 6 bij tekende. De ruststand van 12-7 leek te groot om nog te overbruggen.

In de tweede helft was de spanning grotendeels weg. Ondanks dat Regio’72 zich zeker niet gewonnen gaf en stug door bleef gaan, bleef Wit-Blauw ook rustig mee scoren. Beide ploegen telden in de eerste helft van de tweede helft nog 4 doelpunten bij de score op, waardoor het verschil met een stand van 16-11 nog altijd 5 was. Wellicht was de wedstrijd spannender geweest als Regio’72 iets meer opgelegde kansen had verzilverd en verdedigend wat minder steekjes had laten vallen. Maar goed, als er altijd foutloos gespeeld werd, dan zou de ploeg niet onderaan hebben gestaan. Na de 16-11 zette Wit-Blauw een korte sprint in en kwam op 19-11. Op dat moment was de wedstrijd gespeeld, zeker gezien de resterende tijd. Maar Regio’72 vond het geen reden om het er bij te laten zitten. Onverstoord ging de ploeg op zoek naar doelpunten om voor een mooiere uitslag te zorgen. Jesper Mentink werd aan Vaassense zijde nog even ingebracht voor Laurens Kozijn. Van de laatste 4 doelpunten in de wedstrijd werden er 3 gemaakt door Regio’72, met als gevolg een eindstand van 20-14.

Toch is de uitslag nog helemaal niet zo negatief voor de Vaassense ploeg, gezien het feit dat het om een wedstrijd tussen de kampioen en de degradant ging. Regio’72 toonde wilskracht en vechtlust en dat kan ze mooi meenemen naar het resterende veldseizoen, waar nog wel klassebehoud in de 1e klasse op het spel staat!