Gelijkspel brengt Regio ’72 in veilige haven

Regio ’72 heeft zich definitief veilig gespeeld in de tweede klasse D. Met nog twee wedstrijden voor de boeg heeft de ploeg voldoende afstand genomen van de degradatieplaatsen. Afgelopen zaterdag eindigde een spannend duel in Vroomshoop tegen TOP in een 19-19 gelijkspel.

Thuis won Regio ’72 redelijk eenvoudig van TOP, maar in Vroomshoop blijkt de tegenstander moeilijk verslaanbaar. Regio ’72 kon de borst dan ook nat maken in de gloednieuwe sporthal De Punt.

De waarschuwingen van coach Pascal Selker vooraf voor een furieus startend TOP leken aanvankelijk aan dovemansoren gericht. Binnen 10 seconden had TOP de openingstreffer gescoord en ook aanvallend begon Regio ’72 met veel passfouten. TOP liep uit naar 3-1, maar vervolgens kwamen de Vaassenaren beter in het duel. De ploegen bleven elkaar in balans houden, waarbij Regio ’72 met de kleinst mogelijke voorsprong de rust in ging: 9-10.

De start van de tweede helft was duidelijk voor de Vaassense ploeg. De voorsprong werd uitgebreid naar 9-14, waarbij alle acht de basisspelers al hadden gescoord. De marge bleek echter niet genoeg om TOP van het lijf te houden. Door enkele wisselspelers werd TOP gevaarlijker en scoorde snel achter elkaar. Bij 17-17 kwam TOP weer langszij.

Een zeer spannende slotfase diende zich aan. Sein voor Pascal Selker om Ricardo Hulleman in de ploeg te brengen, die meteen Robin Zweekhorst een niet te missen kans bood voor de 17-18. TOP toonde opnieuw veerkracht en kwam twintig seconden voor tijd zelfs op een 19-18 voorsprong. Gelukkig voor Regio ’72 was daar nog Ruth Schoemaker die in de allerlaatste seconde een kans onder de korf koelbloedig afmaakte.

Door het 19-19 gelijkspel is Regio’72 definitief veilig in de tweede klasse D en stijgt het naar de vijfde plaats. Oranje Zwart uit Zwolle is nu al de terechte kampioen. De Vaassense korfballers kunnen van twee vrije weekenden genieten en spelen op zaterdag 28 februari om 17.15 uur het thuisduel tegen Thrianta.

Doelpunten Regio ’72: Thomas Gerritsen 4, Robin Zweekhorst 4, Annemarije Kerkdijk 3, Tim van Huffelen 3, Ruth Schoemaker 2, Carmen Gensen, Willeke Kloezeman, Hidde Scholten.