Gezellige slotavond dartseizoen

Afgelopen vrijdag was de laatste avond van dit dartseizoen. Traditiegetrouw geen finales na de voorrondes maar een interactieve zeskamp waarbij een breed scala aan dartkwaliteiten getest wordt. Vaste onderdelen als het favorietje en bullen zaten er weer tussen, maar ook nieuwe onderdelen zoals around the clock en dobbelen. Harry won deze avond ruim met 82 punten en werd daarmee dartmaster.

Met slechts 10 man werd deze slotavond gestart maar er hing al snel een goede sfeer. In de voorrondes werd er leuk gegooid en nam Marijke al de leiding met 8 gewonnen legs die op de hielen werd gezeten door Jeroen van der Haar, Harry, Rik en Robin met 7 gewonnen legs. De meeste darters wisten echter dat dit niets betekent aangezien er nog veel meer punten behaald konden worden in de zeskamp.

De zeskamp die hierop volgde bestond uit de volgende spellen:

Favorietje:
3×3 pijlen gooien, een zuiver favorietje (5 + 20 + 1) is 5 punten waard, gooi je er twee van de drie (bijv. enkele 20 en enkele 1) dan is dat 3 punten waard, in één van de drie is 1 punt waard.

Bullen:
3×3 pijlen gooien, double bull is 5 punten, single bull is 3 punten.

Around the clock:
Begin bij de 1, ga net zo lang door tot je die raakt (single, double of triple maakt niet uit). Daarna de 2, dan de 3, 4, 5 enzovoort t/m de 20. Na de 20 eindig je met 1 pijl in de bullseye (single of double bull maakt niet uit). Om de 3 pijlen doorwisselen. Aantal gegooide pijlen opschrijven. Degene met de minste pijlen krijgt de meeste punten. Degene met de meeste pijlen krijgt de minste punten.

Dobbelen:
3×3 pijlen gooien, dobbel zelf met 6 dobbelstenen, tel de uitkomst hiervan bij elkaar op. Probeer de uitkomst met precies 3 pijlen te gooien (maakt niet uit hoe). Voor elke keer dat dit lukt krijg je 5 punten.

Sjoelen:
9 stenen gooien, aantal stenen raak mag aan pijlen gegooid worden voor een zo hoog mogelijke score. Iedereen mag sowieso 3 pijlen gooien (wat er in de sjoelbak ligt wordt erbij opgeteld). Degene met de hoogste score krijgt de meeste punten. Degene met de laagste score krijgt de minste punten.

Fotodarts:
3×3 pijlen gooien op de foto van de dartmaster van vorig jaar. Hoofd, gefotoshopte spierballen en gefotoshopte dartboard proberen te raken. Raken in het hoofd of dartboard is 2 punten waard, raken in de spierballen is 3 punten waard.

Het volgende scoreoverzicht laat zien hoeveel punten er op elk onderdeel behaald werden: (Als dit lastig te zien is, wees gerust, het overzicht staat ook aan het einde van de foto’s, zie link onderaan)

Harry was dus de gelukkige winnaar van deze avond en mocht als eerste uit de 5 prijzen kiezen. Hierna mochten de nummers 2 t/m 5 op volgorde een prijs pakken. Als verrassing had de organisatie nog 1 oud dartboard achter de hand gehouden voor de nummer laatst, Bas, met het motto dat hij voor volgend jaar alvast kan gaan oefenen om hoger te eindigen! Tot slot kreeg Marijke nog een presentje voor het winnen van 3 dartavonden waarmee zij dartster van het jaar is geworden! De avond werd afgesloten met een rondje uit de pot waarna nog even nageborreld werd. Wederom een leuk seizoen gehad en we hopen weer op minstens evenveel enthousiasme komend jaar! (De organisatie blijft overigens onveranderd)

Tot in september!

KLIK HIER VOOR DE FOTO’S
(De foto’s zijn bijgewerkt)