Goede afsluiting Pascal Selker bij Regio ’72

In de laatste wedstrijd won Regio ’72 relatief eenvoudig bij het Hoogeveense Thrianta met 11-15. Hierdoor haalde de ploeg de doelstelling om bij de eerste vier te eindigen en kan trainer/coach Pascal Selker met een goed gevoel afscheid nemen van de Vaassense korfballers.

Vooraf speelde de reserveteams van Thrianta en Regio ’72 tegen elkaar. Ook hier sloot Regio ’72 het seizoen goed af door met 12-17 aan het langste eind te trekken en Thrianta te passeren op de ranglijst. Dit betekende ook een mooi afscheid voor trainer/coach Gert van Essen.

Ook het eerste team startte de wedstrijd goed en liep snel uit naar een 1-5 voorsprong. Vanwege een blessure bij Carmen Gensen startte Marleen van der Haar in de basisformatie. De Vaassenaren kwamen tot meer kansen dan de tegenstander door een goede rebound en wisten ook veel betere kansen te creëren. De scherpte in de afronding liet echter nogal te wensen over.

Na een comfortabele ruststand van 6-10 in Vaassens voordeel wilde het afronden van de kansen in de tweede helft minder lukken. Desondanks was er van spanning geen moment sprake meer. Regio ’72 bleef een ruime voorsprong koesteren. De wisselspelers Ricardo Hulleman, Jesper Mentink en Lauren Schoemaker kregen nog speelminuten. Bij een 11-15 eindstand floot de scheidsrechter af.

Door de overwinning passeert Regio ’72 Thrianta op de ranglijst. Hiermee eindigt de ploeg keurig in het linkerrijtje. Dit betekent na 2,5 jaar een mooi afscheid voor trainer/coach Pascal Selker die volgend seizoen bij zijn eigen club Atalante aan de slag gaat. Willem Hofman (nu trainer van het Nunspeetse Hellas ’63) en Arend Jan Punt zwaaien volgend seizoen de scepter over de Vaassense korfbalselectie.