Goede hervatting veldcompetitie Regio ‘72

ZWOLLE Voor Regio ’72 startte de hervatting van de veldcompetitie met een duel in Zwolle tegen Oranje Zwart. De Vaassense ploeg liet zien niet voor niets de ranglijst aan te voeren en won ruim: eindstand 9-17. Doordat de concurrentie punten verspeelde, staan de Vaassenaren alleen aan kop in de tweede klasse D.

 

Regio ’72 kende een goed zaalseizoen in de eerste klasse. De Vaassense korfballers willen in de veldcompetitie ook graag op dit niveau gaan acteren en stonden na de helft van de veldcompetitie gedeeld aan kop. Afgelopen zaterdag gingen de Vaassenaren op bezoek bij middenmoter Oranje Zwart in Zwolle.


De Vaassense ploeg liet vanaf de beginfase zien voor de volle winst te gaan. Al snel werd een voorsprong gepakt en Regio ’72 was duidelijk sterker dan de Zwolse opponent. Geduldig zochten de Vaassenaren naar de goede kansen en dit resulteerde in een ruime 5-11 voorsprong bij de rust. In de tweede helft ging Regio ’72 aanvankelijk sterk verder, resulterend in een 8-16 voorsprong waarbij de wedstrijd al gespeeld was.


In de slotfase kregen de Vaassenaren meer moeite om de korf te vinden en ging de wedstrijd als een nachtkaars uit. Onder impulsen van de invallers Femke Scholten en Ricardo Hulleman werd geprobeerd de score nog uit te breiden, maar beide ploegen kwamen slechts eenmaal tot scoren. De 9-17 eindstand was een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

 

Doordat de concurrenten SSS uit Wageningen en Juventa uit Hardenberg tegen elkaar gelijkspeelden, neemt Regio ’72 nu alleen de koppositie in. Volgende week gaat de Vaassense ploeg op bezoek bij Arena in Rhenen. Dit is de enige club waar dit veldseizoen verrassend van werd verloren, waardoor Regio ’72 nog iets goed te maken heeft.

Doelpunten Regio’72

Karel Mol, 5

Hidde Scholten, 5

Tim van Huffelen, 4

Robin Zweekhorst, 2

Rosanne Wassink, 1