Goede seizoensstart Regio ‘72

De korfballers van Regio ’72 zijn het korfbalseizoen goed begonnen. Op bezoek bij TOP in Vroomshoop werd met 15-18 gewonnen op een wel heel bijzondere dag voor de Vaassenaren. Alle competitieteams boekten namelijk een overwinning.

Promovendus Regio ’72 heeft het in het verleden vaak moeilijk gehad op bezoek in Vroomshoop. Deze keer leek er echter geen vuiltje aan de lucht. Regio ’72 startte sterk en liep snel uit naar een 3-9 tussenstand. Ondertussen had de coach van TOP al gebruik gemaakt van de nieuwe spelregel om een time-out aan te vragen. Vanaf deze tussenstand knokte TOP zich terug en had Regio ’72 het vizier niet meer op scherp staan. Dit leidde tot een 8-10 ruststand in Vaassens voordeel.

In het tweede bedrijf zette dit spelbeeld zich door. Regio ’72 had moeite de kansen te verzilveren waardoor TOP zelfs op een 14-13 voorsprong kwam. Sein voor coach Brenda Voortman om gebruik te maken van de wisselspelers Willeke Kloezeman, Jordi Molendijk en Bart Bosman. Regio ’72 rechtte de rug en wist uiteindelijk de achterstand om te buigen en met 15-18 te winnen.

Een goed begin van de Vaassenaren, alleen maakte ploeg het zichzelf onnodig moeilijk door de ruime voorsprong te verspelen. Volgende week zaterdag 15 september wacht de eerste thuiswedstrijd tegen Elko om 16.00 uur aan de Zichtstede.

Doelpunten Regio ’72: Hidde Scholten 6, Robin Zweekhorst 4, Jochem van der Haar 4, Lauren Schoemaker 2, Tim van Huffelen, Jordi Molendijk