Grote nederlaag voor Regio ‘72

Na een succesvolle competitiestart met drie punten uit twee wedstrijden zijn de resultaten bij Regio ’72 minder geworden. De ploeg verloor voor de tweede keer op rij. In Rheden was Rheko met duidelijke cijfers te sterk: 21-12.

Rheko stond bovenaan de ranglijst en Regio ’72 stond na drie wedstrijden in de middenmoot. Ook vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar in zowel de veld- als zaalcompetitie. Rheko won drie van deze wedstrijden en eenmaal werd het een gelijkspel.

Regio ’72, waar Jesper Mentink de geblesseerd Ricardo Hulleman verving, had afgesproken om fel te beginnen om te laten zien dat de ploeg opnieuw tot een verrassing in staat zou kunnen zijn. Dit pakte in de praktijk totaal anders uit. Rheko scoorde binnen enkele seconden de openingstreffer en Regio ’72 moest direct in de achtervolging. Aanvankelijk lukte dit aardig, want de Vaassenaren kwamen op een 5-6 voorsprong. Vervolgens begon Rheko de kansen beter af te maken en liep het in een kort tijdsbestek uit naar een 11-6 ruststand.

Coach Pascal Selker verlangde meer inzet en beleving van zijn spelers. Desondanks wist Rheko wederom meteen na het beginsignaal de 12-6 te scoren. Een gat dat niet meer te overbruggen bleek. Met de invallers Karel Mol, Ruth Schoemaker, Bram Nitert en de debuterende Elvira Pannekoek binnen de lijnen werd het spel nog iets frisser. De strijd was al gestreden en Rheko bleek een maatje te groot resulterend in een 21-12 eindstand.

Rheko gaat nu aan de leiding in de eerste klasse D. Regio’72 deelt de voorlaatste plaats met drie andere ploegen. Volgende week gaan de Vaassenaren op bezoek bij de hekkensluiter NKC ’51 in Nijverdal. Een goede kans om te laten zien dat het spelniveau en wedstrijdbeleving van de eerste twee wedstrijden weer bereikt kan worden.

Als opwarmertje spelen de Vaassenaren aanstaande donderdag een wedstrijd ten faveure van de opening van sporthal de Koekoek. Topclub uit de ereklasse Unitas/Perspectief uit Harderwijk is dan de tegenstander. De wedstrijd start om 19.00 uur in de gloednieuwe sporthal.