Handhaving voor korfballers Regio ‘72

De korfballers van Regio ’72 zijn ook volgend zaalseizoen in de eerste klasse te bewonderen. De Vaassenaren verloren weliswaar zelf met 14-9 bij Telstar, maar doordat ook de concurrentie niet wist te winnen, blijft Regio ’72 net boven de degradatiestreep.

Regio ’72 wist dat het bij een overwinning zeker zou zijn van klassenbehoud en bij een nederlaag afhankelijk was van de concurrentie. Bovendien had Regio ’72 het thuisduel tegen Telstar ruim gewonnen, terwijl voor de tegenstander in Hoevelaken niets meer op het spel stond. Toch wilde Telstar revanche voor deze eerdere nederlaag.

Zowel Regio ’72 als Telstar begonnen de wedstrijd verdedigend uitstekend, maar aanvallend zeer moeizaam. Er werden weliswaar aan beide kanten kansen gecreëerd, maar het vizier stond duidelijk niet op scherp.  Pas na een kwartier spelen opende Telstar de score. Regio ’72 bleef moeite houden met de scherpte, waardoor Telstar kon uitlopen naar een 6-2 ruststand.

In de rust kwam het goede nieuws vanuit de andere velden. Kampioen IJsselvogels en runner-up Dindoa hadden hun sportieve plicht gedaan tegen respectievelijk Woudenberg en Top Vroomshoop. Hierdoor degradeert Woudenberg en speelt Top nog een degradatiewedstrijd. Voor Regio ’72 gold dat zij de tweede helft onbevangen konden spelen.

De Vaassense ploeg speelde de tweede helft wat beter, maar bleef grote moeite houden de schoten richting de korf te krijgen. Desondanks knokte de ploeg zich terug in de wedstrijd. Met wisselspelers Kirsten Meier en Joshua Tahapary in de ploeg was het laatstgenoemde die de aansluitingstreffer maakte (9-8). Daarna was het echter Telstar dat de overwinning zeker stelde en in de slotfase uitliep naar een 14-9 eindstand.

Regio ’72 eindigt als nummer zes in een zware eerste klasse en komt volgend jaar voor het derde opeenvolgende jaar op dit niveau uit. Een unicum in de clubhistorie. Regio ’72 heeft tegen de topploegen in deze klasse vaak goed partij geboden, maar heeft het in de wedstrijden tegen de directe concurrenten enkele keren laten liggen. Hierdoor bleef het tot het einde spannend.

Op zaterdag 31 maart hervatten de korfballers de veldcompetitie.  Hierin komt Regio ’72 ook uit in de eerste klasse en staan zij op een verdienstelijke derde stek.