Harry en Robin op gelijke hoogte

Vrijdag was er weer sprake van een ‘ouderwets’ mooi aantal van 16 deelnemers bij de 6e dartavond van dit seizoen. Gijs Lijbers deed ook weer mee na terugkomst van zijn reis naar Nieuw-Zeeland! Hij waarschuwde van tevoren wel dat hij zijn pijlen een jaar lang in de kast had laten liggen en verwachtte zodoende niet dat hij deze avond hoge ogen zou gooien. Bart Bosman, die vorige maand voor het eerst meedeed, had het blijkbaar prima naar zijn zin gehad, want hij was nu wederom aanwezig en had zelfs zijn broertje Matthijs overgehaald om mee te komen!

Met een prima sfeertje ging de avond van start. Ruim de helft van de voorrondewedstrijden eindigde in een 1-1 en dit bleek ook wel uit de eindstand. Het aantal gewonnen legs lag redelijk dicht bij elkaar, maar er hoefde geen shoot-out aan te pas komen. Arik, Gerrit, Ricardo en Thomas vielen helaas net buiten de boot met 6 gewonnen legs. Bart, Harry en Rik pakten 8 legs en Robin 7, dit was genoeg om meteen door te varen naar de halve finales. Nieuwkomer Matthijs viste jammer genoeg helemaal achter het net, want hij kon deze avond geen leg binnenslepen.

Thomas stond erop dat hij de halve finales zou loten en dit pleziertje wilde de organisatie hem best gunnen. Uit de loting kwam naar voren dat de ene halve finale tussen de “jonkies” Bart & Robin ging en de andere tussen de “oudjes” Harry & Rik. Even leek het erop dat Robin er deze avond niet te pas aan zou komen, want Bart begon sterk en kwam met 1-0 voor. In de tweede leg had hij meermalen kans op 2-0 en een plek in de finale, maar hij verzuimde om de dubbel uit te gooien. Gevolg was dat Robin de tweede leg uiteindelijk won. In de beslissende leg was Bart nog even ondersteboven van de tweede leg en dat brak hem op. Robin won ook deze leg en kon met 2-1 winst door naar de finale. Bij Harry en Rik verliepen de legs moeizaam. Beiden gooiden niet bijster hoog en het snelle uitgooien liet ook afweten. Harry bleek toch het scherpst van de twee en won met 2-0.

De finale ging dus tussen drievoudig winnaar Harry en tweevoudig winnaar Robin. Het was een mooi moment voor Harry geweest om meer afstand van zijn directe concurrent te nemen door deze avond te winnen. Dit liet Robin echter niet gebeuren. De finale was qua niveau niet zo hoog als normaal en het werd een lange pot. Robin trok hierbij aan het langste eind. Hij wist Harry met 3-1 aan de kant te zetten en treedt hierbij in Harry’s voetsporen met een “hattrick” door drie avonden achter elkaar te winnen.

Doordat Harry en Robin de beker nu al 3 keer op hun naam hebben gezet, kan niemand ze dit seizoen meer inhalen. Er kan hoogstens nog iemand anders opstaan om de laatste 3 reguliere dartavonden achter elkaar te winnen en gelijk te komen met deze toppers. Het is echter waarschijnlijker dat Harry en Robin in de komende dartavonden onderling zullen beslissen wie er met de titel darter van het jaar aan de haal gaat. Weten wat er gaat gebeuren?  Geef je via darten@regio72.nl op voor de volgende dartavond die op vrijdag 2 maart plaatsvindt!

KLIK HIER VOOR DE FOTO’S EN DE HALL OF FAME