Harry onverslaanbaar (?)

Met 9 man (waaronder 1 vrouw) ving de derde dartavond aan. Zou iemand anders deze keer de beker pakken of blijft hij voor de derde maal in de handen van Harry?

Om stipt 8 uur brak het dartgeweld weer los. Er werd verwoed gestreden en dat was te zien aan de uitslagen van de voorrondewedstrijden. Het gebeurde een paar keer dat persoon A  2-0 van persoon B won, persoon B vervolgens 2-0 van persoon C won en dat daarna persoon C weer 2-0 van persoon A won. Per saldo schoot je dan niet veel op ten opzichte van elkaar. Ook werd er vrij vaak gelijkspel gespeeld waardoor er een interessante eindstand zichtbaar was aan het einde van de voorrondes. Voor het eerst stonden er 4 mensen in de halve finales die allemaal 6 punten hadden. Normaal gesproken is dit aantal net te weinig voor een plekje in de volgende ronde maar dit keer niet. De andere scores lagen hier dan ook vlakbij, zo hadden Robin en Thomas 5 punten, Ton en Marijke 4 punten en Laurens 3.

De vier zespunters mochten dus door naar de halve finales. Gerrit nam het op tegen Ricardo en op de andere baan hadden Rik en Harry een onderonsje. Een opvallende kanttekening bij beide partijen was dat de spelers elkaar in de voorrondes niet getreft hadden, ze speelden dus allemaal voor het eerst tegen elkaar deze avond. Desalniettemin waren de wedstrijden snel gespeeld. Ricardo was te sterk voor Gerrit en zette hem met 2-0 aan de kant. Bij de andere wedstrijd maakte Harry snel werk van Rik en won ook met 2-0.

Ricardo en Harry kwamen dus tegenover elkaar te staan in de finale. Zij hadden elkaar al wel ontmoet in de voorrondes en toen ging Ricardo met 2 punten aan de haal, maar zou dat nu weer zo gaan? Harry kwam met het antwoord: hij versloeg Ricardo met 3-1, wat inhield dat Harry voor de derde keer de beker in ontvangst nam en dat hij steeds verder afstand neemt van de rest, niemand behalve hij heeft immers nog gewonnen in het seizoen 2011-2012.

De vraag die menig darter nu door het hoofd zal spoken zal zijn: “Is Harry onverslaanbaar?”. Onverslaanbaar is wellicht een tikkeltje overdreven, want hij begint toch meer moeite te krijgen met het behalen van een halve finaleplek, maar ondanks dat wint hij tot nu toe de finales wel vrij gemakkelijk (twee keer 3-1 en één keer 3-0). In de finale voelt hij zich dus oppermachtig. Een andere vraag die men zich nog zou kunnen afvragen is: “Wie stoot deze koning van zijn troon?”. Het is wellicht te lastig om daar een precies antwoord op te geven, maar volgende maand start iedereen gewoon weer op 0 legs en kan er dus zomaar een ander opstaan! Maar alleen zij die zich opgeven kunnen natuurlijk meedingen naar die felbegeerde plek op de beker. Opgeven dus!

KLIK HIER VOOR DE FOTO’S