Harry stelt titel veilig

De laatste reguliere dartavond werd gespeeld met 12 deelnemers. Dit zorgde voor een soepel verloop van de voorrondes, er waren namelijk precies genoeg darters om alle vier de banen te bezetten en bij elke baan een teller te hebben. Na 30 voorrondewedstrijden werd de balans opgemaakt. Matthijs, Thomas en Laurens kwamen er deze avond niet aan te pas met slechts 1 gewonnen leg. Met een ruim gat daartussen stonden Marijke, Ricardo en Robin met 5 gewonnen legs op een gedeelde 7e plek. Omdat Robin hier afhaakte voor de halve finale, was het al zeker dat Harry darter van het jaar zou worden. Tim en Marije hadden 6 legs, normaal wil dit nog wel eens genoeg zijn voor een shoot-out, maar helaas voor hun was dat deze avond niet het geval. De winnaars en directe halve finalisten van de voorrondes waren Erich en Gerrit met 8 punten en Bart en Harry met 7 punten.

De loting bepaalde dat Bart het zou opnemen tegen Gerrit en Erich tegen Harry. Bij beide wedstrijden waren er duidelijk twee spelers die net als vorige maand opnieuw in de finale wilden staan, wellicht voor een revanche. Gerrit en Erich werden in ieder geval zonder pardon opzij gezet. Beiden werden er met 2-0 afgegooid en dus ging de finale net als vorige maand tussen Bart en Harry.

Waar het vorige maand nog 3-0 voor Bart werd, was het nu de omgekeerde wereld. Harry had iets goed te maken en liet dat duidelijk zien. Hij gooide ijzersterk en had weinig pijlen voor zijn uitgooien nodig. Bart deed wel zijn best, maar kon in deze finale niet zo schitteren als vorige maand. Gevolg hiervan was dat Harry de finale verdiend won met 3-0 en zijn “foutje” van vorige maand recht zette.

Deze ontknoping had wellicht niet helemaal dezelfde spanning zoals de eredivisie dit weekend, toch was het dit seizoen elke dartavond weer leuk om de progressie van bepaalde spelers te mogen aanschouwen! Er zijn weer fanatieke darters bijgekomen en een oude bekenden teruggekomen. Harry heeft over het hele seizoen gezien dik verdiend de titel ‘darter van het jaar’ op zijn naam gezet. Maar liefst 5 van de 9 avonden werden door hem gewonnen en het is dan ook geen wonder dat hij met het aantal gewonnen legs de Hall Of Fame met ruime voorsprong aanvoert. Voor nu resteert de slotavond nog! Zoals bij een reguliere avond worden er gewoon voorrondes gegooid op de vertrouwde manier. Hierna zullen er echter geen finales volgen, maar zal er worden overgegaan op een circuit van 6 dartspellen waaruit de dartmaster zal blijken, hij die de meeste all-round kwaliteiten bezit! Verleden jaar was dit Ton Witman, kan hij met zijn handelsmerk, de onderhandse dartworp, zijn titel kunnen handhaven? We gaan het zien aanstaande vrijdag 1 juni!  Geef je op via darten@regio72.nl!

KLIK HIER VOOR DE FOTO’S EN DE HALL OF FAME