Harry trekt weer aan het langste eind

De tweede dartavond werd met slechts zeven man begonnen. Het aantal darters was dus lichtelijk teleurstellend, maar dat mocht de pret niet drukken. Er stonden alsnog achttien voorrondewedstrijden op het programma en er kwam zowaar publiek om het hoge dartniveau te aanschouwen (of kwamen ze toch op verzoek van barman Bosman even langswippen voor een biertje?).

Gedurende de voorrondewedstrijden werden er over en weer punten van elkaar afgesnoept. Dit had tot gevolg dat niemand het maximale aantal punten van 10 bereikte. Harry en Marijke eindigden bovenaan met 7 punten, gevolgd door Gerrit en Robin met 6 en 5 punten. Ricardo had met 4 punten helaas net een puntje te weinig om voor een halve finale plek te gaan.

De halve finales werden gespeeld tussen Gerrit & Marijke en Harry & Robin. De nummers 1 en 2 van de voorrondes wisten de nummers 3 en 4 aan de kant te zetten. Marijke ging terecht naar de finale door met 2-0 van Gerrit te winnen en Harry versloeg Robin met 2-1, wellicht met een beetje geluk omdat Robin wel 1-0 voorkwam maar in beide legs daarna verzuimde om de dubbels uit te gooien. In de voorrondes waren Marijke en Harry elkaar al tegengekomen, Marijke won die wedstrijd met 2-0, zou ze in de finale weer van Harry kunnen winnen? Na 4 legs was de uitslag duidelijk. Ook al verloor Harry in de voorronde van Marijke, in de finale liet hij het niet nog eens gebeuren. Waarschijnlijk begon hij door de druk beter te gooien, want met een 3-1 winst was de tweede avond wederom voor Harry.

In het dartseizoen 2011/2012 staat Harry vooralsnog dus als enige op de beker. Misschien zal hij het moeilijker krijgen als er meer aanmeldingen zijn voor de derde avond in november? Volgende maand zullen we het zien!

KLIK HIER VOOR DE FOTO’S