Hartverwarmende editie RegioRun+Walk

Zoveel mogelijk hartjes verzamelen. Dat was het doel van de kids die de 6e editie van de RegioRun + Walk aftrapten. Door het bospaadje, dat sinds vorig jaar niet meer mag ontbreken, zetten de jonge renners hun beste beentje voor. Niet voor niets. Hun bijdrage leverde, samen met de opbrengst van de deelnemers tot en met 12 jaar en een aantal donaties €275,- voor de Hartstichting op. De Hartstichting reageert enthousiast en vind het mooi dat verenigingen voor hun in actie komen. Een sterk en gezond hart is immers niet voor iedereen vanzelfsprekend, De Hartstichting werkt samen met wetenschappers, artsen, samenwerkingspartners en vele vrijwilligers aan oplossingen om hart-en vaatziekten eerder op te sporen en beter en sneller te behandelen.

 

Na de kidsrun waren de wandelaars aan de beurt. De langste afstand mocht wat eerder starten. In de stralende zon ging de 10 KM van start, een rondje Kievitsveld. Een half uur daarna startten ook de hardlopers in tegengestelde richting naar het Emstergat. De 5 KM ontmoetten elkaar op het bogenlaantje bij de Flesse.

De omstandigheden waren pittig. Met weinig wind en veel zon steeg de gevoelstemperatuur aardig. Het gevarieerde deelnemersveld sleepte zich echter dapper door de kilometers heen. Marcel de Bats vestigde een nieuw parcoursrecord op de 10 KM en finishte als eerste man in 00:36:55. Esmee Foppen finishte als eerste vrouw met een tijd van 00:54:09.

Ook op de 5 KM werd een record gevestigd. Bas Dijkgraaf finishte als snelste man in 00:19:57, bij de vrouwen was Mariska Werler de snelste. Zij kwam als eerste over de streep in een tijd van 00:24:11.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement, met voor iedere deelnemer zijn eigen succes en overwinning. Vrijwilligers en deelnemers bedankt en tot volgend jaar!

Kijk voor alle uitslagen op www.regiorun.nl, foto’s staan op de Facebook pagina van de RegioRun+Walk.