Hellas’63 – Regio’72 3

Datum: 19-04-2014

Geschreven door: Arjan van Triest

Na een dramatisch zaalseizoen konden wij weer fris en fruitig de tweede helft van het veldseizoen gaan voortzetten. Het vertrek punt hiervoor was ook niet echt florissant te noemen. Als voorlaatste in de poule mochten we de eerste drie wedstrijden aantreden tegen de nummers 3, 2 en 1.
Dachten wij nog enige kans te maken tegen de nummer 3 Rheko dan werd die illusie al snel de kop ingedrukt. Een kansloze nederlaag van 6 – 15 was het resultaat.
De nummer 2 van de lijst was DWS. Wij gingen met volle moed richting Kootwijkerbroek, zeker gezien het feit dar wij in onze thuiswedstrijd 2 punten wisten te scoren door met 15 – 14 van ze te winnen. Niets was minder waar, al vanaf de eerste minuut was het DWS die beduidend de betere partij was en ons alle hoeken van het veld liet zien. Ook mede door de slecht leidende scheidsrechter, van wie wij maar liefst 11 strafworpen tegen kregen, werd er in Kootwijkerbroek glansrijk verloren.
Om de motivatie nog verder de kop in te drukken was de week erop de nummer 1 SKF aan de beurt. Het lukte ons nog net om 3 doelpuntjes te scoren en werden in deze wedstrijd volledig overklast door onze tegenstander.
Zoals je hierboven leest was de start van het veldseizoen niet echt de basis om aan het einde van het seizoen in de bovenste helft van de lijst mee te draaien. Zaterdag de 19e was het moment dat voor ons het tij ging keren in deze competitie. De start ging gemaakt worden tegen hekkensluiter Hellas uit Nunspeet. Op een hele mooie zonnige zaterdag werd de reis gemaakt naar Nunspeet. Bij aankomst bleek dat wij het wedstrijdformulier nog in Vaassen hadden laten liggen, niet echt een goede voorbereiding voor een wedstrijd waar punten gepakt moesten worden. Gelukkig bleek Hellas nog een reserve formulier in de kantine te hebben liggen dus het probleem was opgelost, de wedstrijd kon beginnen.
In tegenstelling tot onze eerdere wedstrijden lukte het scoren vandaag wel. Al snel wisten wij uit te lopen naar een voorsprong van 4 punten. Na de rust werden onze meegereisde wisselspelers Linda en Tijs ingezet om ook nog een duit in het zakje te doen.
De voorsprong van 4 doelpunten is niet meer weggegeven en zelfs nog vergroot. Na 70 minuten goed korfbal werd er door de goed fluitende scheidsrechter een eind aan de wedstrijd gemaakt. Tevreden over het vertoonde korfbalspel konden wij 2 punten rijker weer afreizen naar Vaassen.
Met nog drie wedstrijden voor de boeg zijn er nog 6 wedstrijdpunten te halen. Een eenvoudig opgave zal dit niet worden maar zeker de twee thuiswedstrijden tegen Wageningen en Oost Arnhem kunnen er punten gepakt worden. De laatste wedstrijd uit tegen Devinco zal wel een lastige worden.