Het mooie weer zorgt voor moeizame overwinning bij Regio ‘72

VAASSEN- Na een lange periode geen wedstrijden gespeeld te hebben stond afgelopen zaterdag subtopper Juventa klaar om de strijd aan te gaan met Regio ’72. Het zomerse weer zorgde voor een hele ontspannen ambiance. Kennelijk had dit ook effect op de spelers. Beide teams hadden moeite om een goede wedstrijd neer te spelen. Uiteindelijk bleek Regio ’72 de sterkste en wonnen ze met 15-12.

 

De voorgaande wedstrijd begonnen de Vaassenaren slecht tegen Juventa, maar wisten er een gelijkspel uit te slepen. Na dit duel heeft de ploeg uit Hardenberg zich ontpopt tot een ware subtopper. Juventa stond voorafgaand aan deze wedstrijd maar drie punten achter en had nog kans om de titel te pakken. De verwachtingen van deze wedstrijd waren dan ook hoog en het zonnige weer kon hier alleen maar een positieve wending aan geven.

De beide ploegen begonnen redelijk scherp aan de wedstrijd. De Vaassenaren kwamen al snel op een voorsprong waarna ze weer werden ingehaald door de Hardenbergse formatie. Toch kwam Regio ’72 weer terug en wisten in de loop van de eerste helft en veilige marge van twee doelpunten te behouden.

De russtand was 8-5, kennelijk had Juventa een goede speech gehad want ze wisten terug te komen naar een 10-9 achterstand. Gelukkig voor Regio’72 was dit een te vroeg ingezette eindspurt, want de Vaassenaren behielden de voorsprong en wisten deze weer uit te bouwen naar vier doelpunten. Juventa is nooit meer in de buurt gekomen van de overwinning.

Desondanks het mooie weer bleek de wedstrijd toch van een mindere kwaliteit. Zowel Regio ’72 als Juventa zijn goede ploegen, maar beide wisten niet hun niveau te halen. Aan beide zijde waren er geen uitblinkers. Toch wist Regio’72 de wedstrijd op een volwassen manier naar zich toe te trekken en lieten ze zien dat ze een klasse beter waren dan Juventa.

De komende twee wedstrijden wachten Arena en Ermelo. De twee rode lantaarndragers van de competitie. Op papier een makkelijke prooi voor koploper Regio ‘72