Jasper Keizer trainersbegeleider Regio ’72

Korfbalvereniging Regio ’72 zet vol in op haar jeugd. Samen het korfbalplezier ervaren dat is waar we voor gaan. Om dat te ondersteunen willen we investeren in onze jeugdtrainers en jeugdteams. Dit doen we natuurlijk met leuke activiteiten zoals bijvoorbeeld het jeugdweekend, maar het is ook belangrijk te investeren in opleiding. Afgelopen periode hebben wij vier van onze jeugdtrainers opgeleid tot gediplomeerd KT-2 trainer, een opleiding vanuit het KNKV. Daaropvolgend zullen we volgend jaar starten met een extern begeleidingstraject voor onze jeugdteams. Onze jeugdtrainers zullen begeleid worden door Jasper Keizer: een ervaren trainer. Voor Regio ‘72 is Jasper geen onbekende, want hij heeft onze selectie getraind en met hen veel successen mogen bereiken. Een mooie nieuwe stap voor de ontwikkeling en het korfbalplezier van onze jeugd!

Jasper stelt zich voor:
Na mijn periode bij Regio ‘72 heb ik nog 1 jaar trainen gegeven aan Sparta Zwolle en vervolgens 5 jaar aan de selectie van Oost. Ik kijk overal terug op hele mooie jaren, maar ik kan niet ontkennen dat ik in Vaassen mijn twee mooiste jaren heb beleefd als clubcoach. De vereniging, het team, de staf, alles was geweldig en we stegen vaak met elkaar boven onszelf uit met hele mooie resultaten. Kortom, super leuk om weer terug te zijn!

Tegenwoordig ben ik docent bij de KNKV. Ik geef onder andere de opleidingen Korfbaltrainer2 (KT2) en KT3 en begeleid cursisten van KT4. Dit jaar heb ik KT2 bij Regio ’72 gegeven. Na de zomer zal ik aanwezig zijn om samen met jou als trainer te kijken naar jouw manier van trainen geven. Ik ben er niet om te oordelen of te kijken of je het goed of fout doet. Juist niet. Ik ben er puur om je te helpen en te ondersteunen waar jij behoefte aan hebt. Naast deze punten is ook het doel om de inhoud van je training steeds meer richting een wedstrijdvorm te krijgen met als resultaat dat de spelers continu bezig zijn zichzelf te ontwikkelen met veel plezier, eigen inbreng maar vooral hun eigen leerroute. Maar hoe doe je dat? Een voorbeeld is om bij elke oefenvorm jezelf de volgende vragen te stellen: ‘Loopt het? Lukt het? Leeft het? Leert het? en Laat het?’. Deze vragen leveren je mooie antwoorden en wellicht discussies op.