Jeugdweekend 2014; een waar Circus!

Dames en Heren….! Van Harte….veel leesplezier!

Thema: Circus

Op vrijdag 14 maart  vertrokken de ‘circusartiesten’ richting doornspijk. De oudste ‘circusartiesten’ mochten op hun fiets en jongste ‘circusartiesten’ vertrokken met de auto’s. Mede dankzij ouders, die ons naar de kampeerboerderij konden brengen. De keuken was in de middag al vertrokken om daar een lekkere maaltijd voor ons te maken. Heerlijke macaroni stond op het menu. Eerst maar eens alle bedden opmaken en spullen ‘dumpen’. Daarna wel verdiend aan tafel schuiven. Voor en na elke maaltijd werden de tafels gedekt, afgedekt en werden de vieze borden af gewassen door de teams. Het eerste spel van het kamp was een verkenningstocht in de omgeving. Een tocht, waar verschillende circusartiesten op de kinderen en begeleiding stonden te wachten. De artiesten konden hun vak niet meer uitvoeren en vroegen aan de kinderen of zij hen konden helpen. Daarvoor konden de groepjes munten verdienen en het groepje met de meeste munten had gewonnen. Om 23.00 uur was het bedtijd voor de kinderen uit de F, E en D. Voor de andere teams stond er nog een spel op programma. Monte carlo genaamd oftewel levend triviant. De teams werden in groepjes gedeeld en moesten doe-opdrachten uitvoeren en vragen beantwoorden om een complete feestmuts te verdienen voorzien van de 6 hoofdkleuren.

Op zaterdag 15 maart zaten we om 9 uur aan het ontbijt. Dit was even wakker worden voor de mensen die niet maar hoogstens 4 uurtjes geslapen hadden. Ach ja, het is kamp.

We kregen zaterdags bezoek van de allerjongste van de club, de kangoeroes.
Dat is extra gezellig, ze blijven een hele dag. Het eerste spel wat die ochtend op het programma stond, was een spel in het bos dichtbij de kampeerboerderij. De bedoeling was het verzamelen van 4 stukken verkleedkleren waaronder een pruik, broek, raar jasje en schmink. Een zware, maar leuk spel in het bos. Verdiend kregen de kinderen van de keuken een broodje knakworst. Na elk maaltijd was er voor de kinderen tijd om snoep te kopen. De kinderen uit de lagere teams E en F hebben hier voor gezorgd en waren geweldige verkopers. In de middag hebben we het dorp verlaten en hebben in het dorp Nunspeet een fotospeurtocht gedaan. De kinderen gingen onder begeleiding in groepjes het dorp rond om diverse foto’s op te zoeken en de daarbij horende vraag te beantwoorden. Het was wat koud dus het was heerlijk om weer terug te zijn bij de kampeerboerderij. Een lekkere Hollandse maaltijd stond op ons te wachten. De kangoeroes mochten daar nog van meegenieten, wat een geluk. Ze hebben een zeer geslaagde dag gehad en kwamen vol verhalen thuis. Voor de rest van de jeugd was het kamp nog lang niet afgelopen. Er stonden die avond nog twee spellen te wachten op de jeugd. Het eerste spel was binnen in de kampeerboerderij. Een gezellig doe-spel met allemaal leuke circusopdrachten. Het bouwen van een toren met plastic bekers of jongleren met een ei. Niet vergeten, daarvoor was er nog een gezellig disco voor alle jeugd, dit om de F nog even te laten genieten en dan naar bed. In de nacht was er voor jeugd vanaf de C een nachtspel bedacht. In groepjes van 4 gingen ze bos in en moesten ze lichtjes gaan verzamelen, maar onderweg konden ze gepakt worden en geschminkt worden als clowns. Een spannend, maar toch een gezellig tocht.

De laatste dag alweer van het kamp… jammer!  Zondag 16 maart stond in teken van beweging. In de ochtend eerst lekker ravotten op de zandvlakte. Dit werd nog door de oudste jeugd gemist, want op de bekende locatie moet natuurlijk wel een bezoek aan de zandvlakte op het programma staan. Dit was de organisatie niet vergeten. Maar voordat dit allemaal kon, eerst alles opruimen, bed afhalen en tas inpakken zodat dit alvast in de aanhangwagen kon. Tussen de middag lopend buffet voor de kinderen. ’s Middags kwam het circus van Herman Renz om de hoek kijken en werden er leuke spelletjes uitgevoerd zoals het hoog houden van een krat bier en ringwerpen. Om 16.00 uur was er toch een eind gekomen aan het leuke kamp. De fietsers stapten weer op hun fiets richting Vaassen en om 16.30 vertrokken de auto’s richting Vaassen. Dankzij geweldige pannenkoekenbakkers konden de kinderen in kantine in Vaassen nog genieten van heerlijke pannenkoeken en werd het jeugdweekend afgesloten.

We willen iedereen bedanken die er samen met ons voor gezorgd heeft, dat het een geweldig weekend werd.

Regio ’72 Activiteiten (REACT)

Jeugdweekend foto’s