Jeugdweekend de Middeleeuwen 2016

Vrijdag 18 Maart was het dan eindelijk zover. Om 16.30 uur vertrokken de prinsen en prinsessen van Regio ‘72 richting kasteel ’t Campvelt in Doornspijk om daar te verblijven tijdens ons jeugdweekend. De kinderen die gebracht werden met de auto werden verwelkomd door de mensen van de keuken die al bezig waren met de voorbereidingen van het avondeten. Toen de fietsers arriveerden konden ze gelijk aanschuiven aan een heerlijke maaltijd. Na alles te hebben uitgepakt was het tijd voor het eerste spel de verkenningstocht. De zandvlakte werd mooi verlicht door waxinelichtjes en er moesten van allerlei opdrachten worden gedaan. Nadat de jongsten naar bed waren kon er begonnen worden met het nachtspel waar doormiddel van vragen paaseitjes konden worden verdiend.

Zaterdagmorgen begon de dag al erg vroeg half zes stonden de jongens al naast het bed van Tijs om hem wakker te maken. Na het ontbijt kwamen onze gasten van de kangoeroes en nog enkele van de E en F en trainers om eens een dagje mee spelen op het grote kamp. Heerlijk met z’n allen groot en klein beginnen met een speurtocht en na de lunch de vlaggenroof op de zandvlakte. Na het avondeten gingen onze daggasten moe maar voldaan naar huis. ‘s avonds was er de bonte avond. Diverse artiesten traden voor ons op en na afloop was er disco. Het nachtspel werd nu op de zandvlakte gespeeld de smokkeltocht met lichtstaafjes.

Zondag morgen sliep iedereen een beetje uit. Pas om 8.00 uur melden de eersten zich, dus keurig (ook fijn voor de begeleiding). Deze dag het sportieve gedeelte met beach korfbal, Slag-kastiebal en het douane spel. Om 15.30 vertrok iedereen weer richting Vaassen en om 17.00 uur konden we gelijk aanschuiven aan ons pannenkoeken buffet. Heerlijke vers gebakken pannenkoeken gebakken door onze Chef pannenkoek Jos met zijn assistentes. Toen iedereen de buik vol had en de ogen bijna dicht vielen van vermoeidheid kon iedereen naar huis.

En zo een kleine indruk van ons weekend waar er veel gebuffeld, gevloerd en getackeld werd in het zand. En we met elkaar genoten hebben van een fantastisch jeugdweekend.

Nog een extra bedankje voor onze mensen van de keuken. Mart, Diana, Jolanda en Dion die voor ons eten hebben gezorgd.

 

Wat ons betreft  tot volgend jaar!

Namens de Jeugdweekend Commissie

Linda, Jan Tijs, Aniek, Tijs en Jenny

[AFG_gallery id=’47’]